Categories
BAGVÆRK OG DESSERTER

Varme hveder

Lige nu dufter hele lejligheden af de nybagte hveder.
Her har du  opskriften på de lækreste hveder der smager dejligt.

Forberedelsestid: 50 min
Madlavningstid: 15 min
Serveringer:
16 boller
Ingredienser:
100 g blødt smør
1 spsk sukker
1/2 tsk groft salt
1 tsk kardemomme
cirka 400-500 g hvedemel
2 dl mælk
50 g gær
2 æg
et sammenpisket æg
Fremgangsmåde
Lun mælken i en lille gryde.
Rør gær, æg og sukker i den lune mælk.
Bland mel, salt og kardemomme i en skål.
Smuldre smørret i melblandingen.
Ælt de 2 blandinger sammen til dejen er glat og smedig.
Lad dejen hæve i en rørskål i 30 minutter.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen godt igennem.
Form til 16 boller.
Sæt hvederne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Der behøves ikke at være meget afstand imellem hvederne, men det er vigtigt at de ikke røre hinanden.

Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 20 minutter.
Pensl hvederne med sammenpisket æg.
Bag hvederne i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i 12-15 minutter.

Se også:

Nemme burgerboller med sesam

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *