vegetar moussaka

No votes yet.
Please wait...

 

For leden dag fik vi græsk moussaka og det smagte skønt.

Vi har anvendt de ingredienser, vi lige havde i køleskabet. Retten kan varieres efter man ønsker, Men auberginer, kartofler og tomater er grundingredienserne i moussakaen.

Forberedelses tid:
35 min

Madlavnings tid:
40  min
Serveringer:
4 personer
Ingredienser

  • 2 løg, finthakkede
  • 3 fed hvidløg finthakkede
  • olie til stegning
  • 1 squash skåret i skiver
  • 1 aubergine skåret i  tynde skiver
  • 6 kartofler let kogt og skåret i skiver
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk soltørret tomater, finthakkede
  • lidt smør til at smørre fadet
  • mornaysauce:
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 kugle frisk ost
  • lidt revet muskatnød
  • salt og peber
Fremgangsmåde

Drys salt på aubergineskiverne og lad dem trække i 10 minutter.

Svits løg, hvidløg ved middelvarme.

Tilsæt hakket tomater og soltørret tomat.

Lad det hele simre og smag til med salt og peber.

Lav mornaysaucen:

Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.

Tilsæt hvedemelet i og rør i gryden.

Hæld mælken lidt af gangen under omrøring, til saucen er lind og uden klumper.

Tilsæt ost og rør indtil osten er smeltet.

Smag tilmed  muskatnød, salt og peber.

Smør et fad med smør.

Kom lidt mornaysauce i bunden og derefter skiftevis sauce, aubergineskiver kartoffelskiver og squashskiver.

Slut af med mornaysauce

 

 

 

 

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *