Vegetarburger med kikærtebøffer
En hjemmelavet burger er altid en vinder hos de fleste.
Burgere kan varieres i det uendelige, men denne vegetarburger er meget populær herhjemme.
Jeg kan tydeligt huske fra min barndom at vi fik burgere en gang om ugen. Og jeg fik lov til selv at præge min burgere og det foregig omkring spisebordet. Min mor havde et stort udvalg af bøffer og grøntsager, som man kunne få i sin burgere men også at guffe i sig imens bøffen blev stegt færdig.
Her er opskriften på de skønne kikærteburgere. Nederst kan du også finde en opskrift på lynhurtig, hjemmelavet burgerdressing og nemme og luftige burgerboller.
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 200 g tørrede kikærter
- 1 æg
- 2 fed hvidløg
- chilifrugt
- 1 bdt bredbladet persille
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- 2 spsk hvedemel
- ½ citron saften herfra
Sådan gør du
- Læg kikærterne i blød natten over, og kog dem i cirka 45 minutter.
- Hak persillen fint.
- Hak ligeledes chilien fint.
- Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til en fin fars.
- Farsen skal være fast. Kom evt. mere mel hvis farsen er for våd.
- Smag farsen til med salt og peber og kom farsen på køl i 30 minutter.
- Form til bøffer og steg dem på en pande i cirka 5 minutter på hver side eller steg dem i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Noter
Kom bøfferne i din burger eller servere dem for sig selv.
Prøv også:
Mexicansk vegetarburger
Hjemmelavet burgerdressing på 2 minutter
Nemme burgerboller med sesam
Mexicansk vegetarburger
Hjemmelavet burgerdressing på 2 minutter
Nemme burgerboller med sesam
relaterede artikler:
Ovnstegte græske frikadeller
Græsk kartoffelsalat - lækker græsksalat med kartofler
Nem opskrift på moussaka - græsk lasagne
Ribeye bøffer med en god portvinsovs
Kylling med pesto, mozzarella, bagte tomater og basilikum
Kyllingefrikadeller stegt i ovn
Ovnret med kylling, ris, karry og grønsager
Hjemmelavet fiskefrikadeller - Lav din egen fiskefars
Krydret tomatsuppe - den nemmeste opskrift
Porretærte med butterdej

