verdens bedste brownie – svampet og lækker

No votes yet.
Please wait...

Brownie er en af vores ynglings kage med chokolade, og hvis vi fik valget mellem en almindelig chokoladekage eller en kakaokage, så vil vi helt klart vælge brownie.

Brownien passer godt til en  portion koldt vaniljeis.

Vaniljeis spiller rigtig godt sammen med denne tunge chokolade bombe, som denne brownie er.

 

Kom evt. hakket nødder eller lidt stødt kanel i dejen det gør den ikke dårligere.

 

 

Forberedelses tid:
20 min
Madlavnings tid:
20-25 min Serveringer:
1 form

Ingredienser:

250 g smør

200 g mørk chokolade

275 g sukker

4 spsk kakao

4 æg

200 g mel

 

Fremgangsmåde

Smelt smør og chokolade sammen i en gryde. Lad Blandingen køle af.

Pisk æg og sukker til en luftig æggemasse.

Vend forsigtigt kakao og efterfølgende mel i æggemassen.

Hæld dernæst den afkølede chokolade/smørblandingen i dejen og rør til dejen bliver ensformig.

Beklæd en form med bagepapir og hæld dejen i.

Bag brownien midt i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 30-35 minutter eller på 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.

Det kan godt være at kagen ikke er færdigbagt da alle ovne varmer forskelligt.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Kagen skal stadigvæk være en smule våd i konsistensen. Når kagen bliver kølet ned bliver den mere fast.

Servere vaniljeis til.

 

 

 

 

 

 

Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *