Brownie er en af vores ynglings kage med chokolade, og hvis vi fik valget mellem en almindelig chokoladekage eller en kakaokage, så vil vi helt klart vælge brownie.
Brownien passer godt til en portion koldt vaniljeis.
Vaniljeis spiller rigtig godt sammen med denne tunge chokolade bombe, som denne brownie er.
Kom evt. hakket nødder eller lidt stødt kanel i dejen det gør den ikke dårligere.
Forberedelses tid:
20 min
Madlavnings tid:
20-25 min Serveringer:
1 form
Ingredienser:
250 g smør
200 g mørk chokolade
275 g sukker
4 spsk kakao
4 æg
200 g mel
Fremgangsmåde
Smelt smør og chokolade sammen i en gryde. Lad Blandingen køle af.
Pisk æg og sukker til en luftig æggemasse.
Vend forsigtigt kakao og efterfølgende mel i æggemassen.
Hæld dernæst den afkølede chokolade/smørblandingen i dejen og rør til dejen bliver ensformig.
Beklæd en form med bagepapir og hæld dejen i.
Bag brownien midt i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 30-35 minutter eller på 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.
Det kan godt være at kagen ikke er færdigbagt da alle ovne varmer forskelligt.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Kagen skal stadigvæk være en smule våd i konsistensen. Når kagen bliver kølet ned bliver den mere fast.
Servere vaniljeis til.
relaterede artikler:

