Verdens bedste madbrød der ikke skal æltes
Dejen skal blot røres sammen med en grydeske, hæve og så bages. Så du skal slet ikke ælte dejen. Og så er dette brød sundt. Der er ikke et gram fedtstof i brødet.
Brødet er både bagt med gær og bagepulver og det er meningen.
Ingredienser
- 3 dl lunken mælk
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 175 g hvedemel
- 100 g fuldkorns hvedemel
Sådan gør du
- Lun mælken i en lille gryde. Den skal være fingervarm.
- Hæld mælken i en skål og opløs gæren.
- Tilsæt de to slags mel, bagepulver og salt, og rør det hele godt sammen med en grydeske.
- Smør en brødform og hæld dejen op i formen. Dejen er lidt klistret men sådan skal den være.
- Læg et viskestykke over skålen og lad brødet hæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag madbrødet i cirka 25 minutter.
- Servere brødet lunt.
relaterede artikler:
madplan uge 37
Madplan uge 33
Sprødstegt bacon på et miinut - bacon i mikroovnen
Smoothie med avocado, kiwi og æble
Nem kage med frosne blåbær
Kyllingefrikadeller stegt i ovn
hjemmelavet kyllingenuggets - stægt i ovn
Tortillas med laks og spinat
Havregrynspandekager - perfekt til brunch eller morgenmad
Nem jordbærmousse uden husblas

