Verdens bedste madbrød der ikke skal æltes

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Verdens bedste madbrød der ikke skal æltes

Dejen skal blot røres sammen med en grydeske, hæve og så bages. Så du skal slet ikke ælte dejen. Og så er dette brød sundt. Der er ikke et gram fedtstof i brødet. Brødet er både bagt med gær og bagepulver og det er meningen.
Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid1 t 5 min

Ingredienser

  • 3 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 175 g hvedemel
  • 100 g fuldkorns hvedemel

Sådan gør du

  • Lun mælken i en lille gryde. Den skal være fingervarm.
  • Hæld mælken i en skål og opløs gæren.
  • Tilsæt de to slags mel, bagepulver og salt, og rør det hele godt sammen med en grydeske.
  • Smør en brødform og hæld dejen op i formen. Dejen er lidt klistret men sådan skal den være.
  • Læg et viskestykke over skålen og lad brødet hæve i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag madbrødet i cirka 25 minutter.
  • Servere brødet lunt.
Facebook
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *