Batata hara –arabiske kartofler

Hvad er Batata hara

Batata hara er en lækker mellemøstlig ret lavet med stegte kartofler, der er krydret med krydderier og hvidløg. Ordet "batata" stammer fra arabisk og betyder simpelthen "kartofler", og "hara" refererer til "krydret".

Denne lækre ret har en særlig plads i vores familie. Min mor, som er palæstinenser, bragte denne skønne ret som en del af min barndom. Hendes version af batata hara er en stor favorit hos familien Alsaadi, og hver gang vi forbereder den, minder den os om de delte måltider og hyggelige øjeblikke med venner og familie.

Nem opskrift på batata hara

Denne skønne ret har sine rødder fra det libanesiske køkken, og er blevet  en populær favorit i forskellige dele af Mellemøsten. Kartoflerne skæres i små terninger eller stykker og steges i olivenolie, indtil de bliver møre. Derefter krydres de typisk med krydderier såsom paprika og  chili og blandes ofte med hakket hvidløg og friske krydderurter, koriander eller persille.

Serveringsforslag

En lækker måde at nyde batata hara er at servere det som en del af en mezze - menu, en form for arabisk tapas. Her kan batata hara serveres sammen med andre lækre arabiske forretter f.x hummus, baba ghanoush, Shawarma og Tabouleh

En anden fantastisk måde at nyde batata hara er at servere det som fyld i pitabrød eller arabiske fladbrød.

For at præsentere batata hara på en flot måde, anbefaler jeg at servere den på et pænt fad, pyntet med friske krydderurter som koriander eller persille. Lidt presset citronsaft lige inden servering gør underværker og giver retten et friskt pift.

Husk at følge mine madoplevelser på Instagram for at få mere inspiration til lækre arabisk retter og opskrifter på nem mad. Del dine egne madbilleder med mig ved at bruge hashtagget #madsynet.dk

Opskriften er til 4 personer

Du skal bruge:

  • 4 kartofler

  • 3 spsk. olivenolie

  • 3 fed hvidløg, hakket eller presset

  • 1 frisk chili (kan udelades)

  • 1 tsk paprika

  • saften af ½ citron

  • salt og peber

  • friske krydderurter f.x koriander, hakket

Sådan laver du Batata hara

  1. Steg kartoflerne på en pande i olivenolie.

  2. Tilsæt hvidløg, chili, paprika og citronsaft i panden med kartofler og svits i 2 minutter eller til det begynder at dufte af krydderier.

  3. Smag Batata hara med salt og peber, og rør godt rundt i kartoflerne.

  4. Anret batata hara i en serveringsskål og drys med friske krydderurter som f.eks. frisk persille og koriander.

     

Jeg håber du kan lide retten, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.

Previous
Previous

Brownie med Mørk chokolade og tahin

Next
Next

Nem opskrift på juletrifli