Helstegt kylling med grøntsager i ovn

I dag vil jeg gerne dele en af mine absolutte favoritretter, som altid imponere mine gæster – en saftig helstegt kylling på en lækker bund af grøntsager og rodfrugter. Det er den perfekte ret til at dele med familien, og det bedste af det hele? Alt bliver tilberedt i ét fad!

Hvorfor er det min favorit opskrift?

Hemmeligheden bag den perfekte helstegte kylling ligger i kvaliteten af ingredienserne. Min go-to olivenolie er fra HippieHouse, kåret til verdens bedste olivenolieimportør i 2023 af Flos Olei. Jeg anvender deres Veneto Valpolicella olivenolie, som er berømt for sin friske, frugtige smag og blev kåret til den bedste i sin kategori i 2020. Denne olivenolie løfter virkelig smagen af både kylling og grøntsager, og gør hele forskellen.

Efter at have penslet kyllingen og grøntsagerne med denne rige, smagfulde olivenolie, kan jeg lade ovnen gøre resten af arbejdet.

Mens maden tilberedes, giver det mig frihed til at dække bord eller nyde en god samtale med mine gæster. Resultatet? En fantastisk saftig kylling med møre, velsmagende grøntsager og rodfrugter.

Serveringsforslag

Når kyllingen og grøntsagerne er klar, er det tid til at spise. Jeg serverer ofte hjemmelavet tzatziki og en frisk salat med æble og gulerod ved siden af. Og så skal der selvfølgelig også være nybagte flutes til at dyppe i den lækre sky fra fadet.

Hvis du vil prøve noget anderledes, kan du også servere kyllingen med en farverig Couscoussalat eller en Bulgurssalat med en let citrondressing. Eller hvad med noget grillet asparges eller Grøntsager? De giver en dejlig lille bitterhed, der passer perfekt til kyllingens sødme.

Dette måltid er super nem at lave, ser fantastisk ud og smager himmelsk. Jeg håber, du bliver lige så glad for denne ret, som jeg er. Prøv den næste gang du skal have noget lækkert på bordet. Velbekomme

 

Du skal bruge:

  • 1 hel kylling (1,3 kg)

  • 2 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. citronsaft

  • 1 spsk. mild paprika

  • ½ tsk. cayennepeber eller chilipulver

  • 1 tsk. tørret oregano

  • 1 tsk. tørret timian

  • 1 tsk. hvidløgspulver

  • salt og friskkværnet peber

  • et par timiankviste

  • 2 fed hvidløg (til grøntsagsbund)

  • 2 løg (til grøntsagsbund)

  • 800 g grøntsager f.x kartofler, gulerødder, porre, selleri squash eller pastinakker

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du helstegt kylling med grøntsager i ovn

  1. Skyl  kyllingen grundigt så du fjerner blod eller fjerrester og dup den tør med et stykke køkkenrulle.

  2. Bland olivenolie, paprika, hvidløg, cayennepeber,  oregano timian salt og peber i en lille skål.

  3. Drys godt kyllingen med krydderiblandingen indvendigt og udvendigt.

  4. Læg et par timiankviste ind i kyllingen.

  5. Læg kartofler, gulerødder og løg i en stegeso eller i et ovnfast fad og drys med salt og peber.

  6. Læg kyllingen ovenpå grøntsagerne .

  7. Hvis du duer en stegeso skal du dække retten med et låg.

  8. Sæt kyllingen i en kold ovn og tænd på 150  grader varmluft.

  9. Lad kylling og grønsager stege i ovnen i 3 timer og 30 minutter.

  10. Fjern låget efter 2 timer og 30 minutter og tænd for ovnens grillfunktion.

  11. Hold øje med kyllingen undervejs.

Jeg håber du kan lide retten, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.

Previous
Previous

Sommerlagkage med jordbær

Next
Next

Avocadocreme - nem opskrift på avocadodressing