Brownie med kaffe – en god måde at bruge resterne fra morgenkaffen på

Jeg er bare en kæmpe fan af brownie og kaffe. Kaffe er min livline om morgenen og et lille stykke brownie til eftermiddagskaffen er altid noget jeg ser frem til. Så hvorfor ikke bare kombinere dem  sammen? Jeg fik lige pludselig den tanke, hvad nu hvis jeg brugte den sidste lille smule kaffe fra min kop og blande den i en lækker brownie i stedet for bare at hælde den ud? Smart ikke?

Denne brownie er et kæmpe hit herhjemme. Den er super nem at lave, og den smager faktisk endnu bedre dagen efter. Og så passer den til enhver lejlighed, om det er en hyggestund alene eller en fest med vennerne.

Så hvilken kaffe har jeg tilsat?

Kaffe fra Blindcoffee
De har en variant kaldet Førehunden, der er bare perfekt til den intense chokoladesmag i brownien.

Når vi nu snakker om kaffe, vil jeg gerne dele noget fedt. Jeg har valgt at fremover købe min kaffe fra Blindcoffee da de laver fantastisk kaffe, men også fordi de har en mission om at hjælpe mennesker med nedsat syn med at finde arbejde. De bruger overskuddet fra deres kaffesalg til at støtte det fantastiske formål. Så når jeg blander deres kaffe i min brownie, smager det bare lidt ekstra godt.

Hvis du er blevet nysgerrig på denne opskrift eller har lyst til at lade dig inspirere,  så følg med på Instagram du vil være meget mere lækker inspiration til lækker mad og sjove tricks at udforske.

Brownie med kaffe – en god måde at bruge resterne fra morgenkaffen på

  • 200 g smør

  • 200 g mørk chokolade (hakket)

  • 4 æg

  • 200 g sukker

  • 1 dl friskbrygget kold kaffe

  • 2 tsk. vaniljesukker

  • 250 g hvedemel

  • ½ tsk. salt

  • 1 tsk. bagepulver

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Smelt smør og chokolade i en lille gryde.

  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggemasse.

  4. Pisk chokoladeblandingen i æggemassen.

  5. Hæld en dl friskbrygget kaffe i dejen og rør lidt rundt.

  6. Sigt hvedemel, bagepulver og salt i dejen og vend det i dejen.

  7. Hæld dejen i en firkantet form beklædt med bagepapir og bag kagen i cirka 20 minutter.

  8. Kagen må ikke bages for lang tid. Den sætter sig når den køler af.

  9. Stil kagen til afkølig.

  10. Skær kagen i små firkanter og servere.

Previous
Previous

Asiatisk varm nudelsalat

Next
Next

Wok med grøntsager og kokosmælk