Harira - marrokansk krydret suppe med linser og oksekød

Harira - marrokansk krydret suppe med linser og oksekød

  • 1 løg

  • 1 tsk stødt koriander

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 1 tsk gurkemeje

  • ½ tsk kanel

  • 1 spsk salt

  • 300 g oksekød

  • 200 g selleri

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 l vand

  • 1 dl grønne linser

  • 1 dl finthakket persille

  • 1 dl finthakket koriander

  • 1 dl ris eller langkornet ris ((de langkornede købes i en arabisk eller tyrkisk grønthandler))

  • 1 dåse kogte kikærter

  1. Hak løg, bladselleri, persille og koriander fint.Steg løg og oksekød ved middel varme i 3 minutter eller til kødet får stegeskorpe.

  2. Tilsæt bladselleri, persille, koriander og krydderier og svits det i 30 sekunder.

  3. Hæld en liter vand ved og kog suppen op.

  4. Tilsæt grønne linser og dåsen med de hakkede tomater i gryden.

  5. Suppen skal simre i 10 minutter.

  6. Tilsæt kikærter og ris og lad suppen simre i 20 minutter eller til ris er kogt færdig.

  7. Smag suppen til med salt og peber.

Når vi bryder fasten under ramadanen, er der intet bedre end skål varm Harira. Denne suppe betyder meget for mig og min familie. Den er fyldt med gode ingredienser f.x oksekød, kikærter linser og grøntsager. Det er ikke bare mad: det er en del af vores tradition, der samler os efter en lang dag. Harira har altid været en favorit hos os. Den er varm og krydret lige som vi kan lide det. Jeg laver altid en stor portion, for Harira smager endnu bedre dagen efter.

Previous
Previous

Lækre kebabspyd

Next
Next

Kartoffelsalat med bagte kartofler og dild