Harira - marrokansk krydret suppe med linser og oksekød
Harira - marrokansk krydret suppe med linser og oksekød
1 løg
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt ingefær
1 tsk gurkemeje
½ tsk kanel
1 spsk salt
300 g oksekød
200 g selleri
1 dåse hakkede tomater
1 l vand
1 dl grønne linser
1 dl finthakket persille
1 dl finthakket koriander
1 dl ris eller langkornet ris ((de langkornede købes i en arabisk eller tyrkisk grønthandler))
1 dåse kogte kikærter
Hak løg, bladselleri, persille og koriander fint.Steg løg og oksekød ved middel varme i 3 minutter eller til kødet får stegeskorpe.
Tilsæt bladselleri, persille, koriander og krydderier og svits det i 30 sekunder.
Hæld en liter vand ved og kog suppen op.
Tilsæt grønne linser og dåsen med de hakkede tomater i gryden.
Suppen skal simre i 10 minutter.
Tilsæt kikærter og ris og lad suppen simre i 20 minutter eller til ris er kogt færdig.
Smag suppen til med salt og peber.