Fajitas med kylling og peberfrugt

Krydret mad har altid haft en plads i mit hjerte, og Mexicanske fajitas er uden tvivl  en af mine favoritter. Fajitas består af krydret kylling eller oksekød, løg, peberfrugter  og en smagfuld marinade. Det bedste ved Fajitas er, at de er nemme at tilpasse efter dine smagspræferencer. Du kan vælge at lave Fajitas med kyllingekød  eller oksekød i strimler  og tilføje peberfrugter for ekstra smag og farve. Fyldet kan også marineres natten over for en bedre smag eller du kan lave retten på selve dagen hvis tiden er knap. 

Serveringsforslag

Personligt foretrækker jeg at  servere mine Fajitas med salatblade, sprøde tortillachips, masser af revet ost, Tomatsalsa, cremet guacamole og syltede jalapenos. En portion kogt ris, avocadoskiver og lidt creme fraiche.

I forhold til tilberedning kan du vælge at lave dine lækre Fajitas enten på en pande eller i ovnen. Jeg har valgt ovnmetoden, da det gør det nemmere for mig at forberede tilbehøret, mens kyllingekødet, grøntsagerne og marinaden steger i ovnen.

Vigtig bonusinfo: Hvis der er rester, så kan Fajitas nemt opbevares i køleskabet i 2-3 dage og varme det op, når du er klar til at nyde dem igen. Og hvis du har lavet en stor portion kan fajitas fyldet fryses ned, hvilket gør dem til en perfekt hverdagsret.

Hvis du kan lide opskriften på mine mexicanske Fajitas, så vil du måske også nyde vores opskrift på

Mexicansk kødsovs

Den er lige så smagfuld og nem at lave.

Du skal bruge:

  • 500 g kyllingbryster

  • 4 spsk. olivenolie

  • 1 løg, skåret i strimler

  • 3 peberfrugter i forskellige farver, skåret i strimler

  • 1 tsk. spidskommen

  • 2 tsk. paprika

  • ½ tsk. røget paprika

  • 1 tsk. tørret oregano

  • 1 tsk. chilipulver

  • 1tsk.salt

  • friskkværnet peber

  • saft fra ½ lime

  • 8 madpandekager

Sådan laver du fajitas med kylling og peberfrugt

  1. Rens peberfrugter og pil løget.

  2. Skær løg og peberfrugt i tynde strimler.

  3. Skær kylling i mundrette strimler.

  4. Kom peberfrugt, løg og kylling i en frysepose.

  5. Rør olivenolie, røget paprika, spidskommen, oregano, paprika, chili, salt og peber sammen og hæld marinaden i fryseposen.

  6. Ryst posen godt og marinere  kyllingekødet i køleskabet i minimum en time.

  7. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

  8. Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld kyllingeblandingen ved.

  9. Rør i retten efter 10 minutter.

Jeg håber du kan lide retten, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.

Previous
Previous

Chilimarineret kyllingespyd

Next
Next

Lav din egen oksefond