Ægte arabisk hummus

Den bedste opskrift på arabisk hummus

Hummus er en virkelig lækker klassiker fra Mellemøsten, som er blevet en kæmpe favorit i de fleste danske hjem.

I Palæstina og Libanon er hummus en del af enhver menu. Det serveres ofte som en del af forskellige retter, som forret eller som den perfekte dip til hjemmebagte varme arabiske fladbrød

Men i Danmark har vi også taget denne skønne delikatesse til os med åbne arme. I de fleste danske hjem, bruger vi hummus som smørrelse til sandwich eller som pålæg.

For at lave den bedste og  cremet hummus skal du blande kikærter sammen med tahini (sesampasta), olivenolie, spidskommen, hvidløg og citronsaft. Og når hummussen er klar til servering kan du toppe den med et par dråber olivenolie, et lille drys chilipulver, frisk persille eller mynte, lidt friske grøntsager, lidt syltet rødløg og granatæblekerner.

Hvis du ikke kan finde tahini, kan du købe det i de større supermarkeder eller i din lokale grønthandler.

Du kan vælge at bruge kikærter fra dåse for at spare en masse tid, eller du kan koge tørret kikærter. Tørret kikærter bliver din hummus en endnu mere silkeblød og cremet tekstur til din hummus. Bare husk at udbløde bønnerne i mindst 12 timer  og koge dem, indtil de er møre (det tager cirka en time), før du blender dem med de andre ingredienser.

Hummus er ikke kun en lækker  dip men også utrolig alsidig. Server hummus med friske grøntsagsstænger som agurker, gulerødder og peberfrugter, eller brug det som dyppelse til arabiske fladbrød.

Og sammen med oliven udgør det som den perfekte forret.

Hvis du er fan af hummus kan du sikkert også lide Hjemmelavet falafler eller Tabouleh og de lækre arabiske

Shish kyllingespyd

hummus kan også serveres med de lækre arabiske delikatesser.

Så næste gang du er på udkig efter en opskrift på en velsmagende hummus, så behøver du ikke lede længere. Opskriften er en familieopskrift, og her hjemme bruger vi altid denne opskrift til at lave den bedste hummus.

Obs: hummus kan holde sig frisk i køleskabet i omkring 3-4 dage. Det er en god idé at komme hummus i en lufttæt beholder. Dette hjælper med at forhindre, at duften af hvidløg og spidskommen spreder sig i hele køleskabet.

Hvis du kan lide hummus, bliver du nødt til at prøve en anden lækker dip fra Mellemøsten. Baba ganoushe

Den laves ved at grille auberginer i ovnen og blande dem med citronsaft, hvidløg og andre gode ting. Baba ganoush smager skønt, og kan bruges som en dip ligesom hummus.

Du kan også overveje at lave en tyrkisk dip Haydari som kommer fra Tyrkiet. Den laves ved at blande fetaost med brændt peberfrugt og andre lækre sager.

Hummus - Den bedste opskrift på arabisk hummus

  • 1 dåse kikærter (eller 240 gram tørret)

  • 1½ spsk tahini

  • 2 fed hvidløg, hakket

  • saften fra ½ citron

  • 1 spsk. olivenolie

  • 1 tsk. spidskommen

  • ½ tsk. salt

  • ½ dl vand (kan udelades)

  1. Sæt kikærterne i blød i en stor skål eller gryde mindst 10 timer.

  2. Hæld derefter vandet fra og skyl kikærterne grundigt.

  3. Kog nu kikærterne i en time eller gerne længere.

  4. Lad kikærterne køle lidt af.

  5. Hæld vandet fra kikærterne og blend dem sammen med tahin, hvidløg, citronsaft, olivenolie, spidskommen salt og peber.

  6. Blend i et par minutter indtil blandingen er glat og cremet. Hvis hummusen er for tyk, kan du tilsætte ½ dl vand i indtil du opnår den ønskede konsistens.

  7. Smag til med citronsaft, salt og peber indtil du har den ønskede smag.

  8. Pynt hummusen med frisk hakket persille eller koriander samt en lille smule paprika, hvis du ønsker det.

Previous
Previous

Lav din egen oksefond

Next
Next

Pasta med svampe og fløde