Brownie med Mørk chokolade og tahin
Forleden havde jeg en kæmpe trang til brownies, men jeg opdagede, at jeg manglede en af de vigtigste ingredienser, nødder. Der stod jeg så med mørk chokolade, smør, og alt det andet, men uden nødderne, der giver den der ekstra crunch og smag. Og så fik jeg øje på min tahin. Ja, du ved, den der sesampasta, som normalt er stjernen i hummus. Jeg tænkte, hvorfor ikke?
Tahin i brownies nejtak tænker du måske? Tro mig, jeg var også meget skeptisk i starten. Men da jeg først prøvede at smage et stykke blev jeg blæst bagover. Den nøddeagtige smag fra Tahin komplimenterede den dybe, intense chokolade på en måde, jeg aldrig havde forestillet mig.
Denne Brownie husket mig på, hvorfor jeg elsker at eksperimentere i mit køkken. Madlavning er mere end bare at følge en opskrift, det er en måde, jeg kan udtrykke mig på, og glæde andre med mine ideer og kreationer. Min passion for mad, især den rige arabiske madkultur, gør, at jeg i fremtiden vil udvikle nye smage med arabiske smage og blande det med Nordisk og Europæisk mad.
Hvad er Tahin?
Tahin er en alsidig og smagfuld sesampasta, der har fundet sin vej fra mellemøsten til madelskere i hele verden. Tahiin består af ristet sesamfrø som blendes til en glat og cremet pasta. Tahin tilføjer en nøddeagtig smag og en let bitterhed, der løfter dine retter til nye højder, hvilket gør den til en fantastisk ingrediens i det både søde og salte køkken. Du kender sikkert Tahin fra Baba ganoushe og Hummus, Men Tahin kan også bruges i andre lækre sager f.x
En skefuld Tahin tilføjer til din dressing noget helt specielt.
Brug Tahin til at marinere kød eller grøntsager for at tilføje dybde og lidt umami.
-Bland Tahin med yoghurt, hvidløg, citronsaft og krydderier til en hurtig og velsmagende dip.
Serveringsforslag
Servere en kugle vaniljeis eller en Kold hindbærsauce til brownien.
Kan du lide opskriften? 🍫 Hvis ja, så vil jeg blive virkelig glad, hvis du vil følge mig på Instagram. Jeg deler masser af lækre opskrifter og tips til nem mad.
Vil du have inspiration til flere arabiske opskrifter? Tilmeld dig mit nyhedsbrev nedenfor.
Og hvis du er til kaffe... ☕ Tjek min brownie med kaffe opskrift. Den er simpelthen for lækker! Find opskriften her.
Du skal bruge:
200 g mørk chokolade (70 procent)
100 g smør
200 g sukker
3 æg
1 tsk. vaniljesukker
100 g hvedemel
2 spsk. usødet kakaopulver
1 tsk. bagepulver
2 spsk. tahin
en nip salt
2 spsk. sirup(til glasur)
1 tsk. kanel (til glasur)
3 spsk. tahin (til glasur)
1/4 tsk stødt kardemomme (til glasur)
Sådan laver du Brownie med tahin
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir eller smør en kvadratisk form cirka (20x20 cm).
Smelt chokolade og smør over vandbad eller i mikroovnen. Lad chokoladeblandingen køle lidt af.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.
Tilsæt chokoladeblandingen i æggemassen og rør forsigtigt i dejen.
Sigt hvedemel, tahin, kakao, bagepulver og salt i dejen og vend det forsigtigt.
Hæld dejen i formen.
Rør alle ingredienserne til sirupen sammen og fordel glasuren over kagen.
Bag kagen i cirka 15-20 minutter.
Stik kagen med en tandstik, hvis der ikke hænger dej fast er brownien færdigbagt.
Lad brownien køle af, så kagen sætter sig.
Jeg håber du kan lide kagen, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.