Arabiske fladbrød - lækre fladbrød stegt på panden
i dag har jeg bagt arabisk fladbrød, og de bliver næsten serverede til alle retter fra det arabiske køkken. Arabisk fladbrød er en alsidig spise, der kan bruges som wrap, de kan trylle dem om til chips eller dyppe dem i en lækker hummus. Arabisk fladbrød har en blød men sprød tekstur, der passer perfekt til at nyde brødene til alt fra kødretter, grøntsager, cremet fetaost og den skønneste hummus. Fladbrødene bliver også dyppet i forskellige saucer og supper.
Arabisk fladbrød er en stor del af den kulturelle og sociale tradition i mange arabiske samfund. De bliver serveret til alle måltider både morgenmad, frokost og aftensmad og de er ofte en central del af festlige begivenheder og religiøse højtider.
Jeg har brugt utalige timer i mit køkken for at opnå den rigtige blanding af dej og den korrekte bagetid, og jeg synes selv at resultatet er virkelig godt.
Så næste gang du har lyst til at lave noget fra det arabiske køkken, vil jeg anbefale arabisk fladbrød.
Arabiske fladbrød - lækre fladbrød stegt på panden
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 400 g hvedemel
- Opløs gøren i vandet.
- Tilsæt salt og mel og ælt dejen godt. Dejen skal være let fugtig og smidig.
- Hold evt. lidt igen med melet.
- Dæg dejen til med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i en time.
- Del dejen i 8-9 boller.
- Rul hver bolle flad.
- Varm en pande op uden fedtstof.
- Steg hver brød i cirka 1-2 minutter på hver side.
- De serveres varme eller kolde.