Fastelavnsboller med mokkacreme
Fastelavnsboller med mokkacreme er en skøn og lækker måde at fejre denne festlige begivenhed på. Bollernes bløde og lækre konsistens med en sprød skorpe på bollen, giver en fantastisk smagsoplevelse, som alle vil nyde. Så hvis du en fan af kaffe og søde sager, så er fastelavnsboller med kaffecreme en umodståelig kombination, der er værd at prøve.
Se også
Vandbakkelser med fløde og creme
200 g smør
2 dl mælk
50 g gær
et nip salt
50 g sukker
1 tsk. kardemomme
2 æg
550 g hvedemel
mælk til pensling
4 dl piskefløde (til creme)
250 g mascarpone eller flødeost naturel (til creme)
3 spsk. sukker (til creme)
1½ tsk. vaniljesukker (til creme)
½ dl kold espresso (til creme)
200 g marcipan
Smelt smørret i en lille gryde og hæld dernæst mælken i.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er elastisk. Dejen må ikke værre for våd heller ikke for tør.
Del dejen til boller (cirka 60 gram hver dejklump).
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve et lunt sted i en time. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader varmluft i sirca 15 minutter.
Tag bollerne ud af ovnen og pensl dem med lidt mælk.
Lad bollerne køle lidt af.
Nu skal vi lave fyld: Hæld piskefløde, mascarpone, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk til du har en fast creme.
Hæld espresso i cremen og køl den i 30 minutter.
Del hver bolle i 2 dele.
Skær marcipanen i skiver, og fordel dem på bollerne.
Smør kaffecremen på.
Riv mørk chokolade og drys dem over bollerne.