Asiatisk varm nudelsalat
Jeg vil virkelig gerne dele en skøn opskrift med dig – en herlig asiatisk nudelsalat. Den kan spises alene eller som en perfekt makker til stegt kyllingebryst eller andet lækkert. Salaten indeholder lækre grøntsager. f.x sprøde gulerødder, søde peberfrugter, der tilføjer lidt farve til salaten og majs, der bidrager med naturlig sødme, men du kan også tilsætte agurker, edamamebønner, kikærter eller noget helt fjerde. Mulighederne er uendelige. Og så er der nudlerne, der er så bløde og lækre, og som suger smagen af den fantastiske asiatiske dressing til sig. Du kan nemt, justere opskriften efter, hvad du har i køleskabet. Har du kylling til overs? skær den i strimler og bland den i. Mangler du lidt knas? Prøv at drysse lidt ristede nødder eller frisk koriander over retten.
Varm nudelsalat er også super nemt at lave. Det tager mindre end 30 minutter at lave, så du hurtigt kan nyde din aftensmad.
Så næste gang du ønsker at forkæle dig selv med noget smagfuldt og simpel, så overvej denne asiatisk inspirerede nudelsalat. Uanset om du laver den som en selvstændig ret eller nyder den til f.x kylling er salaten så skøn.
Asiatisk varm nudelsalat
250 g kogte nudler
1 bundt forårsløg finthakket
1 peberfrugt i strimler
4 gulerødder
20 g revet ingefær
200 g majs fra frost eller ærter
peanuts til topping
4½ spsk soja (til dressing)
3½ spsk sød chilisauce (til dressing)
1½ tsk sukker (til dressing)
3 spsk limesaft (til dressing)
Skær Grøntsagerne som nævnt i ingredienslisten.
Kog nudlerne i cirka 4-5 minutter og hæld vandet fra.
Varm wokken op og hæld lidt olie på.
Tilsæt forårsløg, peberfrugt, gulerødder og ingefær og lad det svitse i 2 minutter.
Tilsæt majs og eventuelt en dåse bambusskud.
Steg Grøntsagerne videre i et minut.
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Kom nudlerne i wokken med grøntsager og rør godt rundt.
Hæld dressingen over nudelsalaten og vend det hele rundt.
Asiatisk varm nudelsalat