Blondekage med hvid chokolade og hindbær
En blondekage er en lysere udgave af en Brownie
Kagen laves med hvid chokolade og normalt tilsætter man mørk chokolade i en klassisk brownie. Det er forskellen.
Jeg har tilsat hindbær og hvid chokolade i kagen, men du kan sagtens erstatte hindbær med rabarber og andre bær fx. blåbær eller brombær.
Blondekage med hvid chokolade og hindbær
375 g hvid chokolade
300 g smør
6 æg
250 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
300 g hvedemel
250 g hindbær (rabarber eller andre bær kan også bruges)
½ tsk. salt
Tænd ovnen på 175 alm. ovn.
Smelt smørret.
Hak chokoladen groft og tilsæt det til smørret så chokoladen smelter.
Rør godt rundt.
Pisk æg, vaniljesukker og sukker lyst og luftigt.
Tilsæt chokoladeblandingen i æggemassen.
Bland mel og salt og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Skær hindbær groft eller fint og vend dem i dejen.
Bag kagen i cirka 20-25 minutter.
Kagen skal være svampet og må ikke bages for længe.
Stil kagen til afkøling til dagen efter.
Kagen skal helst være på køl mindst 3 timer inden servering. Den skal lige sætte sig. Blondekagen skal være svampet i konsistensen - bag kagen ikke for længe i ovnen, da den smager fantastisk godt når den er svampet i konsistensen.