Affogato - Lækker italiensk dessert

Hvis du har været heldig at besøge Italien, er du helt sikkert blevet introduceret til en ægte klassiker, som kan tilberedes på under fem minutter.

Der er nemlig tale om den lækre italienske kaffedessert, Affogato. Navnet Affogato betyder faktisk 'druknet', og det er præcis, hvad der sker med en skøn portion vaniljeis, der overhældes med en intens og mørk god espresso.

I det italienske køkken handler det om at holde maden og råvarende simpel og lade de bedste råvarer tale for sig selv, Og Affogatto er et rigtig godt eksempel.

Der findes ingen nemmere dessert end den italienske klassiker, Affogato. Den kræver ikke lang liste over ingredienser eller kompliceret tekniker. Du skal blot bruge god vaniljeis og et skud god  espresso. Den er virkelig populær både i og udenfor Italien, og det er ikke særlig svært at forstå hvorfor. Den kan serveres på et split sekund, og er elsket af alle.

Hvis du ønsker at pynte din isdessert, kan du drysse lidt hakket eller revet  chokolade eller hakkede nødder over den færdige dessert.

Tip: Selvom det er klassisk at bruge vaniljeis til Affogatto, kan du også eksperimentere med andre slags is.

Affogato - Lækker italiensk dessert

  • 3 spsk. vaniljeis

  • 1 dl espresso eller stærk kaffe

  • eventuelt et par dråber vaniljesirup

  1. Bryg en god stærk kop kaffe.

  2. Tilsæt vaniljeisen i et glas.

  3. Hæld den varme kop kaffe over vaniljeisen og dryp eventuelt med et par dråber vaniljesirup.

  4. Du kan også hælde kold kaffe i glasset. Det smager også herligt.

  5. Desserten spises med en ske.

Pynt eventuelt . din dessert med lidt hakket chokolade eller hakkede nødder. En anden mulighed er at toppe desserten med lidt flødeskum.

Du kan selv justere smagene - hvis du ønsker en sødere dessert, tilsætter du mindre kaffe.

Previous
Previous

Blondekage med hvid chokolade og hindbær

Next
Next

Daim cookies - nem opskrift på Lækre cookies med daim