Chokoladefudge med ristet hasselnødder

At skabe den perfekte julestemning skal du lave min opskrift på hjemmelavet Chokoladefudge med ristet hasselnødder. Det kræver kun tre ingredienser for at lave Chokoladefudge: kondenseret mælk, chokolade og smør. Og fra dette simple udgangspunkt åbner der sig en verden af muligheder. Jeg elsker at tilføje ristede nødder for at give min Chokoladefudge en skøn blanding af blødhed og sprødhed.

Opskrift på Chokolade fudge

Min chokoladefudge er den perfekte blanding af intens chokoladesmag og silkeblød karamel. Hvad der gør den særlig nem at lave er, at jeg undgår besværet med at smelte sukker ved at bruge kondenseret mælk. Det sikrer mig et fantastisk resultat hver gang uden besvær med termometre eller præcis temperatur.

Min fudge har en sej konsistens, der smelter på tungen og samtidig giver en dejlig modstand, når man bider i den. Den minder mig om den lækreste brownie, næsten som en skøn trøffel. Hvis du er vild med brownies og karameller, er denne fudge helt sikkert noget for dig.

Masser muligheder for variation

Det bedste ved denne opskrift er, at jeg kan tilføje næsten hvad som helst! Chokoladen er vigtig for smagen og konsistensen, men hvis du ikke er til mørk chokolade, kan du bruge mælkechokolade i stedet. Jeg foretrækker hasselnødder for at tilføre den en skøn nutella smag. Du kan også bruge dine yndlings nødder eller eksperimentere med fyld som slik, kokosflager eller frysetørrede bær.

Hvis du kan lide opskriften så følg gerne madsynet på

Instagram

Du skal bruge:

  • 100 g hasselnødder

  • 1 dåse kondenseret mælk

  • 350 g mørk chokolade

  • 2 spsk. smør

  • et nip salt

Sådan laver du Chokolade fudge

  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter og lad dem køle lidt af.

  2. Gnid skallerne af med et viskestykke eller hænderne.

  3. Hak hasselnødderne groft.

  4. Kom kondenseret mælk i en gryde, bræk chokoladen i stykker og kom chokoladen i gryden med kondenseret mælk.

  5. Tilsæt 2 spsk. smør og lidt salt i karamelblandingen og varm det hele op ved lav varme til chokoladen er smeltet.

  6. Rør ofte i gryden, så massen ikke brænder på.

  7. Tilsæt de ristet nødder i chokolademassen.

  8. Hæld chokolade fudge i en firkantet form og drys eventuelt. med ekstra ristet hasselnødder.

  9. Sæt chokoladefudgen på køl mindst 3 timer.

Jeg håber du kan lide opskriften, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.

Previous
Previous

Nem opskrift på juletrifli

Next
Next

Chilimarineret kyllingespyd