Citronmåne - Lækker opskrift på hjemmelavet citronmåne
Er du også vild med den skønne smag af citronmåne, men bekymret for det høje sukker- og tilsætningsstoffer i de købte versioner? Fortvivl ej! Det er nemt at lave din egen lækre citronmåne derhjemme, og resultatet vil ikke blot tilfredsstille dine smagsløg, men også give dig ro i sindet med naturlige ingredienser.
Tag kontrol over din kost og forkæl dig selv med en hjemmebagt citronmåne, fri for unødvendige tilsætningsstoffer og overdreven sukker. Min opskrift er nem at følge og kræver kun få ingredienser, som du sandsynligvis allerede har derhjemme.
Citronmåne - Lækker opskrift på hjemmelavet citronmåne
200 g blødt smør
150 g rørsukker
4 æg
saften af 1 citron
1 spsk. øko citronskal
200 g hvedemel
½ dl mælk
2 tsk. vaniljesukker
1 knsp kanel
1 tsk. bagepulver
125 g flormelis (til glasuren)
1æggehvide (til glasuren)
gul konditterfarve (til glasuren)
1 spsk. citronsaft
Rør smør og sukker godt sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk i massen for hver æg du tilsætter. Brug blot en grydeske, men rør grundigt.
Kom citronsaft og skal i og rør igen.
Vend hvedemel, mælk, vaniljesukker og bagepulver i dejen.
Smør en springform med smør.
Hæld dejen i formen og fordel den godt.
Bag citronmånen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 30-35 minutter.
Stik kagen med en kødnål, og hvis der ikke hænger dej fast i nålen er kagen færdig.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af.
Kom flormelis i en skål og rør pasteuseret æggehvide sammen med gul konditterfarve.
Tilsæt lidt citronsaft til glasuren.
Fordel glasuren over citronkagen og lad glasuren stivne.
Tag citronmånen ud af springformen og del den på midten med en skarp kniv.