Cookies med mørk chokolade og hasselnødder

Er du vild med chokolade? Så skal du prøve denne opskrift på chokoladecookies med nødder. De er både lækre og nemme at lave. Du kan have friskbagte cookies klar på kun 20 minutter, og du kan bruge lige den type chokolade, du bedst kan lide, hvad enten det er mørk, lys eller hvid chokolade.

Cookiesene bliver sprøde udenpå og bløde indeni, lige som de skal være. De er perfekte til kaffen eller når du trænger til noget sødt. Og det bedste er, at hvis du gemmer dem i en lufttæt beholder, så holder de sig sprøde og lækre i flere dage.

Prøv dem næste gang du vil forkæle dig selv eller andre med noget godt. Det er så nemt, og de smager fantastisk!

Cookies med mørk chokolade og hasselnødder

  • 100 g smør

  • 150 g brun farin

  • 2 tsk. vaniljesukker

  • 1 æg

  • 1 tsk. bagepulver

  • 180 g hvedemel

  • ½ tsk. flagesalt

  • 120 g mørk chokolade, (grofthakket)

  • 70 g hakkede hasselnødder

  1. Pisk smør, æg,farin og vanilje til en luftig ægemasse.

  2. I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver og salt.

  3. Rør melblandingen i dejen.

  4. Hak chokolade og hasselnødder groft og kom dem i dejen.

  5. Saml dejen med hænderne og form den til en pølse.

  6. Pak dejen ind i bagepapir og lad den køle af i køleskabet i mindst en time.

  7. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

  8. Beklæd 2 bageplader med bagepapir.

  9. Tag dejen ud af køleskabet og skær den ud i cirka 20 skiver cirka 50 - gram.

  10. Tril dem til kugler.

    Fordel kuglerne på bagepladerne og sørg for, at der er mllemrum mellem hvert stykke.

  11. Giv dem et lille pres md håndfladen - ikke for meget, de hæver under bagningen.

  12. Bag dem i cirka 12 minutter.

  13. Lad kagerne køle af på en rist.

Previous
Previous

Hurtig wokret med kylling og kokosmælk

Next
Next

Blinis med stenbiderrogn - opskrift med havets guld