Daim cookies - nem opskrift på Lækre cookies med daim
Jeg er helt vild med både Dai chokolade og cookies, så jeg besluttede at blande de to lækkerier sammen. Daim cookies er ikke blot super lækre, de er også virkelig nemme at lave. Og det bedste af det hele er, at du kan forberede dejen i forvejen og fryse den ned, så du altid har friskbagte cookies lige ved hånden. Hvem kan sige nej til en skøn, sprød cookie? Det kan jeg i hvert fald ikke!
Hvis jeg en gang i mellem får lyst til noget sødt, er Daim cookies ofte mit foretrukne valg. Jeg elsker at forkæle mig selv med dem, og Når jeg får gæster tager jeg en klump dej op af fryseren, skær den til cookies og smider dem i ovnen. Og efter lidt ventetid så er der nybagte Daim cookies klar til servering.
Se Også Cookies med chokolade og nødder
Daim cookies - nem opskrift på Lækre cookies med daim
125 g blødt smør
125 g brun farin
50 g sukker
et æg
120 g daim chokolade
200 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Pisk smør, farin, sukker grundigt.
Tilsæt ægget og pisk det i massen.
Hak daim fint og bland det i dejen.
Tilsæt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i dejen og rør godt rundt.
Kom dejen i køleskabet og lad den køle i 30 minutter. Dejen bliver mere formbar.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Form dejen til kugler på størrelse med en valnød.
Læg dem på bagepladen med god afstand. De hæver i ovnen, derfor vil jeg kun komme 8 cookies på en bageplade.
Bag dem i cirka 8 minutter.
Kom daim cookies på en bagerist og lad dem køle af.
De færdigbagte cookies er bløde i konsistensen, når de kommer ud af ovnen, men efter de har kølet lidt af på bageristen sætter de sig, og får en lækker krumme.
Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.