Den bedste opskrift på tunmousse med husblas

Den bedste opskrift på tunmousse med husblas

  • 2 dåser tun i vand eller olie

  • 1 dl cremefraiche

  • 1 dl mayonnaise

  • 1 undt dild

  • salt og friskkværnet peber

  • 2 blade husblas

  • saften fra ½ citron

  • 100 g rejer

  • ekstra citronskiver

  • tomatskiver

  • frisk purløg eller dild

  1. Hæld væden fra tun.

  2. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.

  3. Rør tunen med cremefraiche og mayonnaise.

  4. Krydr tunblandingen med salt og peber.

  5. Udblød husblas i koldt vand.

  6. Knug vandet af husblassen og kom den i en skål sammen med citronsaft.

  7. Lun skålen med husblas og citron i mikroovnen i 10 sekunder indtil husblassen er smeltet.

  8. Rør 1 spsk. tunblanding i husblasblandingen. Husblasblandingen skal ikke være varm og på denne måde bliver husblassen lidt koldt.

  9. Gentag igen med 3 spsk. tunblanding indtil husblasblandingen er afkølet.

  10. Bland det hele godt sammen.

  11. Smag moussen med salt, peber og citronsaft.

  12. Kom moussen i et fad og overdæk.

  13. Køl moussen i mindst 3 timer.

  14. Vend tunmoussen ud på et fad med bunden øverst.

  15. Pynt moussen med rejer, citronskiver, tomatskiver og frisk dild eller purløg.

  16. Servere moussen med brød.

Previous
Previous

Hjemmelavet karrysild til påskebordet

Next
Next

Smørstegt aspargesbroccoli