Den bedste opskrift på tunmousse med husblas
Den bedste opskrift på tunmousse med husblas
2 dåser tun i vand eller olie
1 dl cremefraiche
1 dl mayonnaise
1 undt dild
salt og friskkværnet peber
2 blade husblas
saften fra ½ citron
100 g rejer
ekstra citronskiver
tomatskiver
frisk purløg eller dild
Hæld væden fra tun.
Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.
Rør tunen med cremefraiche og mayonnaise.
Krydr tunblandingen med salt og peber.
Udblød husblas i koldt vand.
Knug vandet af husblassen og kom den i en skål sammen med citronsaft.
Lun skålen med husblas og citron i mikroovnen i 10 sekunder indtil husblassen er smeltet.
Rør 1 spsk. tunblanding i husblasblandingen. Husblasblandingen skal ikke være varm og på denne måde bliver husblassen lidt koldt.
Gentag igen med 3 spsk. tunblanding indtil husblasblandingen er afkølet.
Bland det hele godt sammen.
Smag moussen med salt, peber og citronsaft.
Kom moussen i et fad og overdæk.
Køl moussen i mindst 3 timer.
Vend tunmoussen ud på et fad med bunden øverst.
Pynt moussen med rejer, citronskiver, tomatskiver og frisk dild eller purløg.
Servere moussen med brød.