Fisk i fad med æble

Madsynet har fået en udfordring fra en følger, der gik ud på, at jeg skulle lave en ret, hvor æbler er i fokus. Jeg må nok indrømme at udfordringen var svær at løse, men alt kan lade sig gøre.

Her får du opskriften på en lækker fiskeret, som består af en lækker tomatsauce der bliver bagt i ovnen med torskefilet.

Fisk i fad med gulerødder og selleri

Fisk i fad med æble

  • 300 g torskefilet

  • 1½ æble

  • 1 bundt forårsløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 laurbærblad

  • 1 tsk. paprika

  • ½ tsk. dild stødt

  • 1½ dl fløde

  • friskhakket persille

  • salt og peber

  1. Skær æbler i tern og forårsløg i skiver.

  2. Svits forårsløg, æble og presset hvidløg i olie i et par minutter.

  3. Tilsæt dåsen med de hakkede tomater, paprika og dild og lad tomatsaucen koge i 3 minutter.

  4. Hæld fløde i tomatsaucen.

  5. Kog saucen op og smag til med salt og peber.

  6. Hæld saucen i et ovnfast fad.

  7. Skær torsk i passende stykker.

  8. Læg fiskestykkerne oven på tomatsaucen.

  9. Krydr torskestykkerne med salt, peber og en smule citronsaft.

  10. Bag retten ved 200 grader i cirka 15 minutter.

  11. Drys med friskhakket persille.

  12. Servere retten med ris og dampet broccoli. Brød og salat er også godt.

Previous
Previous

Kartoffelsalat med bagte kartofler og dild

Next
Next

Haydari - tyrkisk dip med bagte peberfrugter og feta