Frikassé med kylling og asparges
Jeg er vokset op med krydret mad, hvor min mor altid tilføjede en masse forskellige krydderier til vores måltider. At koge kyllingen uden en masse krydderier var en fremmed tanke for hende. Da jeg begyndte at udforske dansk madlavning, fandt jeg det udfordrende at begrænse mig til blot salt og peber. Men jeg lærte hurtigt, at dansk mad har meget mere at byde på end blot de simple krydderier.
Frikassé med kylling og asparges er et glimrende eksempel på dette. Kombinationen af saftig kylling, sprøde asparges og en cremet, smagfuld sauce skaber en harmonisk og tilfredsstillende ret, der virkelig viser, hvor fantastisk dansk mad kan være.
1 hel kylling
3 gulerødder
2 halverede løg
4 stængler bladselleri
20 peberkorn
3 laurbærblade
2 spsk smør
8 dl fond/kogevand
2 dl fløde
salt og friskkværnet peber
2 gulerødder
et bundt asparges
200 g ærter
1-2 spsk maizena (udrørt i lidt vand)
persille til drys
Kom kyllingen i en stor gryde og dæk den med vand.
Tilsæt gulerødder, løg, selleri, peberkorn og laurbærblade.
Kog kyllingen under låg.
Lad kyllingen simre i 60-75 minutter, til den er mør.
Hvis du bruger kyllingebryst, så skal de simre i 15 minutter.
Lad kyllingen trække i vandet i 30 minutter.
Pil kødet af kyllingen og skær det i mundrette bider.
Si vandet fra, kassere grøntsagerne men gem vandet.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt fonden og fløden.
Kog op.
Jævn sovsen med maizena og smag til med salt og peber.
Skær asparges og gulerødder i mindre stykker og kom det i saucen sammen med ærter og kylling.
Lad retten simre i 15 minutter inden servering.
Drys med persille.