Græsk pastasalat

Græsk pastasalat er super nem at lave. Faktisk er den så nem, at jeg kan lave den med bind for øjnene. Jeg starter med at koge pastaen. Når pastaen er klar, hælder jeg den i et dørslag og skyller den i koldt vand for at køle den ned. Derefter røre jeg en dressing sammen. En blanding af olivenolie, lidt eddike, hvidløg, oregano, og citronsaft – ingredienser jeg næsten altid har i køkkenet. Jeg pisker dem sammen i en skål, og det er sådan set det.

Jeg blander den afkølede pasta med dressingen, sørger for at pastaen er godt dækket. Derefter tilføjer jeg de friske ingredienser: cherrytomater, agurk, peberfrugt, rødløg, oliven, og soltørrede tomater. Jeg vender det hele sammen forsigtigt.

Til sidst topper jeg salaten med fetaost. Det giver lige det sidste touch af Middelhavsstemning. Og så er der serveret – en græsk pastasalat, så nem at den næsten laver sig selv.

Græsk pastasalat med græske frikadeller

  • 400 g tørret pasta

  • 2 spsk olivenolie (til dressing)

  • saften af ½ citron (tin dressing)

  • 1-2 tsk tørret oregano (til dressing)

  • salt og peber (til dressing)

  • 1 agurk

  • 1 stor peberfrugt

  • 100 g oliven uden sten

  • 200 g soltørret tomater (kan udelades og erstattes af cherrytomater)

  • 150 g feta

  • 1 håndfuld krydderurter (fx persille, oregano eller timian)

  1. Kog pastaen og lad den køle lidt af.

  2. Bland olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber sammen i en skål.

  3. Vend det i pastaen.

  4. Skær agurken i tynde skiver.

  5. Rens peberfrugten og skær den i skiver.

  6. Dræn oliven og soltørret tomater og skær dem i passende stykker.

  7. Bland det hele i en stor skål.

  8. Smuldr fetaen over salaten, og pynt med friske krydderurter.

 

 

Previous
Previous

Sprøde kikærter - bagte kikærter velegnet som snack eller i en salat

Next
Next

Laksesalat - lægger opskrift på laksesalat til frokost eller påske