Sprøde kikærter - bagte kikærter velegnet som snack eller i en salat
Ovnbagte kikærter er en genial snack, der både er sund og nem at lave. Start med at tømme en dåse kikærter i en si, skyl dem godt, og tør dem grundigt. Dette sikrer, at de bliver ekstra sprøde, når de bages. Vend derefter kikærterne i en smule olie sammen med dine foretrukne krydderier - paprika og oregano er et godt bud, men chili kan også give et godt spark, hvis du er til det.
Fordel kikærterne på en bageplade og bag dem ved 200 grader i 20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Husk at røre med en spiseske undervejs for at sikre, at alle kikærter bliver jævnt bagt.Disse ovnbagte kikærter kan nydes som en snack, bruges som topping på salater for ekstra crunch, eller serveres som tilbehør til aftensmaden. De er alsidige, fyldt med protein, og et sundere alternativ til mange andre snacks.
Sprøde kikærter - bagte kikærter velegnet som snack eller i en salat
1 dåse kogte kikærter
2 spsk olivenolie
1 spsk paprika
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk oregano
½ tsk tørret chili
salt
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Hæld kikærterne i en sigte og lad dem dryppe af.
Kom kikærterne i en skål.
Tilsæt olivenolie, paprika, oregano og hvidløgspulver.
Drys kikærterne med lidt salt.
Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld kikærterne på bagepladen. Fordel dem godt.
Bag kikærterne i 20 minutter. Rør i den med 1 spiseske efter 10 minutter.
Lad kikærterne køle lidt af.