Hjemmelavet musli med havregryn

Har du nogensinde prøvet at lave din egen mysli, men er endt med at blive skuffet over smagen eller konsistensen? Jeg har eksperimenteret meget med forskellige opskrifter, og endelig har jeg fundet en opskrift, der ikke kun er nem, men også lækker. Denne hjemmelavede mysli er en sand fornøjelse, som jeg er virkelig stolt af at dele med jer.

Der er mange gode grunde til at lave sin egen mysli. Først og fremmest har du fuld kontrol over ingredienserne. Mange færdiglavede mysli produkter indeholder store mængder sukker og konserveringsmidler, som vi gerne vil undgå. Når du laver din egen mysli, kan du selv vælge dine ingredienser. Desuden kan du tilpasse smagen præcis, som du ønsker, og lave en mysli, der passer perfekt til dine smag.

Tilsæt f.x Sesamfrø, rosiner, hørfrø, hasselnødder, kokos, dadler, abrikoser eller chokolade i din mysli.

Den hjemmelavede mysli skal opbevares i en lufttæt beholder. Her kan den holde sig et par uger.

2 spsk smør

  • 3 spsk flydende honning ller sirup

  • 200 g grovvalset havregryn (finvalset kan også bruges)

  • ½ tsk salt

  • 100 g nødder (mandler, hasselnødder eller valnødder)

  • 70 g græskarkerner (andre kerner og frø kan også bruges)

  • 50 g tranebær

  1. Hak mandlerne groft og hæld alle ingredienser i en bradepande på nær tranebær og rør det godt sammen.

  2. Rist det i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter.

  3. Husk at røre i nyslien undervejs.

  4. Tilsæt lidt tranebær i din mysli og lad dem køle af.

  5. Fordel mysli på en bageplade med bagepapir.

  6. Rist mysli i ovnen ved 160 grader varmluft i cirka 20 minutter.

  7. Vend myslien undervejs.

  8. Lad myslien køle helt ned på bagepladen så det bliver sprødt.

  9. Opbevar myslien i en lufttæt beholder.

Previous
Previous

Pikant kylling i fad - aftensmad på 30 minutter

Next
Next

Hjemmelavet nutella - Den bedste opskrift