Hjemmelavet rødkål - nem opskrift på rødkål
Rødkål er perfekt tilbehør til kødretter som Frikadeller, flæskesteg, andesteg og meget meget mere.
Denne opskrift på rødkål er nem at lave, fordi den passer sig selv i gryden det meste af tiden.
Dette er en klassisk opskrift på hjemmelavet rødkål til julemiddagen og alligevel ikke. Jeg har tilsat julekrydderier f.x kanel og hele nelliker - krydderierne kan sagtens udelades.
Hjemmelavet rødkål - nem opskrift på rødkål
1 lille rødkål (svarende til 1 kg)
1 æble
25 g smør eller andefedt
2 dl æbleeddike (kan erstattes af ribssaft, æblesaft eller solbærsaft)
5 spsk. balsamico
2 dl sukker
1 spsk. ribsgele
1 kanelstang
2 hele nelliker
1 stjerneanis
1 tsk. groft salt
2 laurbærblade
peber
Hak rødkålen fint og skær æble i tern.
Svits rødkålen og æble i smør eller andefedt i et par minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne og lad det småsimre i cirka 20 minutter.
Smag rødkålen til med lidt mere eddike, ribsgele, sukker, peber og salt.
Fjern laurbær, kanelstang eller nelliker og servere.