Hvidkålssalat med æbler og creme fraiche

Hvidkål er virkelig en stjerne i køkkenet, ikke kun fordi den er prisvenlig, når kålen er i sæson, men også fordi den er utrolig alsidig. Uanset om du køber hvidkål i sæson eller ej, får du meget værdi for pengene. Et enkelt hoved hvidkål kan holde i flere dage, hvilket gør hvidkål til en perfekt ingrediens til en række sunde og nærende retter.

Lækker opskrift på hvidkålsalat

Denne hvidkålssalat med æbler og creme fraiche er både frisk og indbydende. Salaten er nem at lave, hvor finthakket hvidkål tilfører en dejlig sprødhed og æbler bringer en sød og frisk smag. Creme fraiche samler alle ingredienser med sin cremede konsistens, hvilket gør salaten virkelig lækker.

Serveringsforslag

Hvidkålssalat med æbler og creme fraiche er fantastisk tilbehør til en bred vifte af retter. Den passer særligt godt sammen med oksekød og kylling, hvor salatens friskhed og sprødhed komplementerer kødets karakteristiske smag. Salaten er også en fremragende makker til vegetariske bøffer, fx lavet af rødbeder eller andre grøntsager. Denne salat er også perfekt til at servere til et buffetbord. Den ser flot og indbydende ud, og dens friske smag vil være et hit for alle.

Du kan nemt tilføje andre ingredienser i salaten. Prøv at bruge pærer, blommer, mango eller appelsin i stedet for æbler. Du kan også bruge yoghurt eller skyr i stedet for creme fraiche. Tilsæt lidt hakkede nødder eller frø som valnødder, mandler, solsikkefrø eller græskarkerner for ekstra sprødhed .

Prøv mine andre kålopskrifter som krydret blomkål i ovn eller sprøde kålchips

For flere opskrifter med kål og inspiration til nem og lækker mad, følg Madsynet på Instagram

Her deler jeg en masse opskrifter og idéer, der gør madlavningen både nemmere og mere spændende.

Til 4 personer, skal du bruge:

  • 2 dl creme fraiche

  • 1 håndfuld frisk persille

  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk. citronsaft

  • ½ tsk. sukker eller honning

  • 1 tsk. sennep

  • salt og friskkværnet peber

  • et hvidkålshoved

  • 2 æbler

  • 1 rødløg

  • 50 g grofthakket mandler

Sådan laver du Hvidkålssalat med æbler og creme fraiche

  1. Rør creme fraiche, Hakket persille, presset hvidløg, citronsaft, sukker, sennep salt og peber i en lille skål.

  2. Snit hvidkålen og løget fin og æblerne i tern.

  3. Hak mandlerne groft og drys det over salaten.

  4. Vend salaten i dressingen.

Jeg håber du kan lide salaten, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.

Previous
Previous

Bulgur pilavi

Next
Next

Sommerlagkage med jordbær