Bulgur pilavi

Bulgur pilavi er en traditionel tyrkisk ret, der består af bulgur, tyrkiske krydderier og bouillon. Denne ret er både sund og alsidig, perfekt som tilbehør til mange forskellige tyrkiske retter, men den kan også fungere som en selvstændig vegetarisk hovedret, hvis du fx tilsætter kikærter eller lidt protein i din Bulgur pilavi. Her kan du læse, hvorfor du bør overveje at lave Bulgur pilavi, og få tips til, hvordan du kan servere den.

Hvorfor skal du overveje at lave Bulgur pilavi

  • Er du træt af ris og pasta? så prøv bulgur pilavi. Retten smager skønt og giver dine retter noget nyt og spændende.

  • Vil du spise sundere? Bulgur pilavi er meget sund. Bulgur er fyldt med gode kostfibre, vitaminer og mineraler, som er godt for din krop. Det er en mættende og nærende ret, der hjælper med at holde dig sund. Derudover er bulgur lav på kalorier, hvilket er et godt valg for dig, der ønsker at holde vægten nede.

  • Vil du gerne lave tilbehør på under 10 minutter? Bulgur pilavi er utrolig nem at lave. Med få ingredienser og lidt tid i køkkenet kan du tilberede en lækker ret, der imponerer både familie og venner. Du skal blot svitse løg, tilsætte bulgur og bouillon,  så skal retten blot simre i 10 minutter.

  • Har du brug for en ret, der passer til alt? Bulgur pilavi er utrolig alsidig. Den passer perfekt til tyrkiske og arabiske retter som kebab og shawarma, men retten kan også bruges som tilbehør til fisk og grøntsager. Bulgur pilavi fungerer også godt i madpakken eller til picnic, da den smager lige så godt kold som varm.

Serveringsforslag

Bulgur Pilavi er det perfekte tilbehør til kalvekød eller grillet kylling. Den komplementerer kødet perfekt og gør måltidet mere fyldig. Bulguren absorberer smagene fra hovedretten og tilføjer en dejlig konsistens.

Bulgur pilavi  smager fantastisk kold, så den er perfekt til madpakken eller picnic. Du kan også tilføje lidt ekstra grøntsager eller kød for at gøre den endnu mere mættende. En rest Bulgur Pilavi fra aftensmaden kan nemt pakkes i en madkasse og nydes næste dag.

Pynt din bulgurpilaf med friskhakket persille eller mynte for at tilføje en frisk og aromatisk smag.

Prøv flere lækre opskrifter på tyrkisk mad, såsom:

Til 4 personer, skal du bruge:

  • 1 løg,finthakket

  • 2 spsk. olivenolie

  • 200 g bulgur

  • 5 dl vand

  • 1 bouillonterning

  • 1 spsk. tomatpuré

  • ½ tsk. mild paprika

  • salt og peber efter smag

  • Friskhakket persille til pynt

Sådan laver du bulgur pilavi

  1. Skyl bulguren og lad det dryppe af.

  2. Svits løg i olivenolie ved medium varme i cirka 3 minutter.

  3. Tilsæt paprika, tomatpuré og bulgur og lad det svitse med i 30 sekunder.

  4. Hæld vand og bouillon i retten, rør lidt rundt og lad bulgur pilavi simre under låg i 10-15 minutter eller indtil alt væsken er absorberet, og bulguren er mør.

  5. Tag gryden af varmen og lad bulgur vilde 5 minutter med låget på.

  6. Pynt med friskhakket persille.

Jeg håber du kan lide retten, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.

Previous
Previous

Imam Bayildi

Next
Next

Hvidkålssalat med æbler og creme fraiche