Kylling i sur - sød sauce - simpel og lækker opskrift
Jeg elsker bare kylling i den skønneste sur-sød sauce! Det er som at nyde smagen af de bedste kinesiske restauranter hjemme i mit eget køkken. Blandingen af sødt, syrligt og salt rammer mig lige plet, og det er slet ikke svært at lave. Faktisk er det noget, jeg tit spiser herhjemme, for det tager kun omkring 30 minutter at bikse sammen – og det går endnu hurtigere, hvis jeg bruger frosne grøntsager.
Sådan en fantastisk sur- sød sauce er virkelig nem at bikse sammen. Jeg starter med at tilføje noget sødt i – det kan være ananassaft og lidt sød chilisauce. Så tilsætter jeg Noget syrligt i form af eddike, og så bruger jeg også lidt ketchup, som både smager sødt og syrligt. Jeg tilsætter soja for lidt salt, for det er vigtigt at få den gode smag frem. Man kan også bruge lidt salt i stedet for soja, men jeg synes, at soja giver den bedste smag.
Selvfølgelig kan du nemt finde en færdiglavet Sur sød sauce i dit lokale supermarkedet, men hvorfor dog gå på kompromis, når du nemt kan lave din helt egen?
Når jeg laver Kylling i sur sød - sauce, laver jeg retten slut på ugen, da jeg ofte har en masse grøntsager, som skal bruges.
Du kan sagtens udelade nogen af grøntsagerne, hvis du ikke er vild med dem eller brug dine kedelige grøntsager fra køleskabet. Du kan også prøve med andre slags grøntsager. Hvis du ikke kan lide ananas i retten , kan du bare undlade det.
Så nu kan jeg rigtig nyde kylling i den skønneste sur-sød sauce, og jeg er sikker på, at du også vil elske det! Det smager bare så lækkert og giver lidt kinesisk stemning herhjemme.
Serveringsforslag
Når jeg laver kylling i sur-sød sauce, elsker jeg at servere det sammen med ris og Forårsruller Se også Thaisuppe med kylling og nudler Asiatisk nuddelsalat Asiatiske kødboller i tireyakisauce
Hvis du er vild med denne opskrift og vil have mere lækker madinspiration, så skal du helt sikkert følge madsynet på instagram
Kylling i sur - sød sauce - simpel og lækker opskrift
600 g kyllingebryst
olivenolie til stegning
et bundt forårsløg (kan erstattes af løg)
2 fed hvidløg, hakket
2 gulerødder, skåret i stave
1 rød peberfrugt, skåret i strimler
1 dåse ananas, skåret i tern
1 dåse bambusskud, skåret i tern
1 broccoli, skåret i små buketter (kan udelades)
2 spsk Maizena (til sauce)
1 dl vand (til sauce)
1 spsk. sukker eller honning (til sauce)
2 spsk. ingefær (til sauce)
2 spsk. soja (til sauce)
2 spsk. heinz ketchup (til sauce)
2 dl ananassaft (til sauce)
2 spsk. sød chilisauce (til sauce)
2 spsk. hvidvinseddike (skal bruges til sauce og kan erstattes af rødvinseddike, æblecidereddike, riseddike, balsamico eller citronsaft)
Hak løg og hvidløg.
Skær kyllingen i mindre stykker.
Rør sukker, ketchup, soja, chilisauce, eddike og vand og rør rundt.
Rør maizenaen ud i saucen.
Steg kyllingestykkerne i en wok i olivenolie i et par minutter.
Tilsæt grøntsagerne og ananas i og steg videre ved høj varme i et par minutter til grøntsagerne har lidt bid.
Tilsæt saucen og rør godt rundt.
Lad retten simre i 3-5 minutter.
Smag retten til med salt og friskkværnet peber.