Lemoncurd - lækker opskrift på citroncreme
Hjemmelavet lemoncurd smager fantastisk og kan bruges som topping på græsk yoghurt, friskbagte scones, boller, pandekager, vafler, lagkager og tærter. Denne citroncreme er utrolig nem at lave og kræver kun få ingredienser - citroner, æg, sukker og smør. Selvom det kræver lidt tålmodighed, er resultatet det hele værd. Lemoncurd er kendt for sin syrlige smag, så hvis du ikke er vild med sure ting, kan du tilføje ekstra sukker for at afbalancere smagen.
Prøv denne opskrift i dag og nyd hjemmelavet lemoncurd i kager eller som pålæg til morgenbrødet.
saften af 2 citroner
2 æg
150 g sukker
1 spsk revet skal fra 1 citron
40 g smør
Tilsæt citronskal, citronsaft, æg og sukker i en lille gryde.
Varm gryden op ved svag/jævn varme under konstant omrøring. Du skal alt i alt piske i 8 - 10 minutter.
Når blandingen har fået lidt varme, tilsætter du smørret. Stop ikke med at piske.
Når citroncremen begynder at tykne (det mærkes tydeligt) tager du gryden af varmen.
Citroncremen tykner yderligere når den køler af.
Hæld citroncremen på skoldet glas med låg og opbevar cremen i køleskabet.
Lemoncurd kan holde sig i køleskabet i et par uger.