Thaisuppe med kylling og nudler
Drøm dig væk til Thailand med denne lækre og hurtige thaisuppe, klar på under 30 minutter! Selvom den er hurtig at lave, går du ikke på kompromis med smagen – tværtimod! Suppen er fyldt med autentiske asiatiske smage, der forkæler dine smagsløg og giver dig en varm og fyldig oplevelse på ingen tid. Perfekt til travle hverdage, hvor du vil have noget både hurtigt og super lækkert på bordet.
Har du ikke lyst til at skære så mange grøntsager ud, kan du nemt bruge en pose grøntsager på frost – det gør det endnu nemmere. Server suppen med et lækkert koldhævet brød, og du har et dejligt måltid klar på ingen tid.
400 g kyllingebryst
3 spsk. karrypasta (alle farver kan buges)
1 løg
4 fed hvidløg
20-30 g ingefær
2-3 gulerødder
1 dåse bambusskud
1 l vand
2 terninger grøntsagsbouillon
2 dåser kokosmælk (de store dåser)
3 spsk. fiskesauce
4 spsk. sojasauce
1 spsk. rørsukker
et bundt forårsløg
1 peberfrugt i tern
180 g risnudler (andre nudler kan også bruges)
Skær løg, hvidløg og gulerødder i små tern og kom grøntsagerne i en skål.
Riv lidt ingefær i skålen med grøntsager .
Skær forårsløg i tynde skiver og peberfrugt i mindre tern og kom grøntsagerne i en anden skål.
Skær kyllingekødet i mindre tern.
Kog vand op i en stor gryde sammen med bouillonterninger.
Kom olie på en pande eller i en gryde og steg kylling og karrypasta i 3 minutter.
Kom kyllingekødet på en tallerken.
Kom mere olie på panden og svits løg, hvidløg og ingefær i et par minutter.
Kom kyllingekødet tilbage på panden med løg og hvidløg.
Hæld grøntsager og kylling i den varme bouillon.
Tilsæt kokosmælk, fiskesauce, soja og rørsukker.
Lad suppen koge op, og dernæst skal suppen småsimre i 15 minutter.
Smag suppen til med salt, rørsukker, karry, fiskesauce og eventuelt. med lidt limesaft.
Kom peberfrugt, forårsløg og nudler i gryden. Bræk eventuelt nudlerne i små stykker.
Lad nu suppen småkoge i 4 minutter eller til nudlerne er møre.