Nem opskrift på chili sin carne
Elsker du mexicansk mad, men vil gerne skære ned på kødet? Så vil du elske chili sin carne! Denne lækre og populære ret er fyldt med kidneybønner, som gør den rig på proteiner og mætter godt. Retten er uden kød, men med masser af smag, derfor er chili sin carne perfekttil både vegetarer og dig, der vil prøve noget nyt og sundt. Prøv denne nemme opskrift og glæd dig til en smagfuld middag, der vil få hele familien til at spørge efter mere.
2 små løg
4 fed hvidløg
1 peberfrugt
2 gulerødder
2 tsk. spidskommen (eller efter smag)
1 tsk. kanel
½ tsk. chilipulver eller efter smag
1 tsk. paprika
1 tsk, tørret oregano
2 dåser hakkede tomater
1 dåse majs
1 dåse kidneybønner
20 g mørk chokolade
salt og peber
Hak løg og hvidløg fint.
Sautere løg og hvidløg i cirka 3 minutter.
Skær peberfrugt og gulerødder i tern og kom det i gryden med løg og hvidløg.
Tilsæt krydderierne i gryden og lad det svitse i 3 minutter ved middel varme.
Tilsæt de hakkede tomater og majs i gryden.
Hæld kidneybønnerne i en sigte og kom dem i gryden.
Hak chokoladen groft, og rør chokoladen i gryderetten. Det giver din chili sin carne en dybere smag.
Lad retten simre i 15 minutter.
Smag retten til med salt, friskkværnet peber og eventuelt mere chili.
Servere ris, en klat cremefraiche og tortillachips til retten.
Prøv også
mexicansk gryderet med kidneybønner
Mexicansk gryderet med hakket oksekød og pølser
Se et billede af opskriften
Tilmeld dig en ugentlig madplan