Pasta med svampe og fløde

Nogen dage har jeg simpelthen ikke overskuddet til at stå i køkkenet i timevis at lave mad, men det betyder ikke, at jeg skal gå glip af lækre retter. Derfor har jeg altid en række hurtige, men virkelig lækre retter i ærmet, og en af de velsmagende retter, jeg laver ofte er pasta med svampe og fløde.

Denne pastaret er perfekt til de travle dage, hvor tiden er knap, men alligevel har du lyst til noget lækkert. Jeg begynder med at stege svampe i kvarte i en pande eller gryde med en klat smør, indtil de bliver gyldne og saftige. Imens koger jeg pastaen, indtil den er al dente og klar til at absorbere al den fantastiske smag. Når svampene er klar, svitser jeg løg og hvidløg, og  så hælder jeg 2 dl fløde i gryden og lader det simre sammen i et par minutter. Dernæst tilsætter jeg den kogte pasta og så røre jeg lidt rundt. Nu er retten klar til servering. Lige inden servering river jeg friskrevet parmesan og lidt friskkværnet peber over retten.

Hele retten tager kun 30 minutter at lave. Det er virkelig en af mine redninger på hektiske dage, hvor jeg stadig vil nyde en velsmagende ret.

Se også Spaghetti med italiensk tomatsovs

Spaghetti bolognese

Så næste gang du har brug for en nem og lækker ret, når tiden er knap, kan jeg varmt anbefale min pasta med svampe og fløde. Den er hurtig, nem, og det bedste af alt, den skuffer aldrig.

Pasta med svampe og fløde

  • 300 g pasta frisk eller tørret

  • 3 fed hvidløg

  • 300 g champignon eller andre svampe

  • 1 løg

  • 1-2 spsk citronsaft

  • 2 dl piskefløde eller madlavningsfløde

  • 1 tsk tørret timian

  • salt og friskkværnet peber

  1. Rens champignon og du dem tør.

  2. Skær dem i skiver eller kvarte.

  3. Rist champignon ved middel varme til væden er fordampet. Det tager cirka 3-5 minutter.

  4. Tilsæt mere fedtstof i gryden og Svits løg og hvidløg i et par minutter.

  5. Tilsæt timian og lad det svitse med et kort øjeblik.

  6. Lad flødesovsen simre ved svag varme til pastaen er kogt færdig.

  7. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

  8. Vend pastaen i flødesovsen og smag til med salt og peber.

Previous
Previous

Ægte arabisk hummus

Next
Next

Kartoffel curry – opskrift på en vegetarisk gryderet med kartofler og spinat