Rabarbercrumble med kokos
Er du på udkig efter den bedste sommerdessert, der både er nem at lave og virkelig lækker? Så skal du prøve en rabarbercrumble! Denne nemme dessert forener det bedste fra sommerens smage. De syrlige rabarber og den søde, knasende crumble. Resultatet er en lækker dessert der er den perfekte afslutning på enhver sommermiddag.
Rabarbercrumble er ikke kun lækker: det er også utrolig nem at lve. . Start med at lægge friske rabarber i et ovnfast fad, hvorefter de toppes med en crumble. Efter en tur i ovnen, hvor crumblen får en gylden og sprød overflade, er den klar til at blive serveret.
Det skønne ved en crumble er dens alsidighed. Mens rabarber tilføjer en vidunderlig syrlighed, der komplimenterer den søde topping, kan du også eksperimentere med andre frugter og bær som æbler, pærer eller blåbær. Se også Kage med hvid chokolade og hindbær
Rabarbercrumble med kokos
et bundt rabarber
200 g blødt smør
270 g sukker
75 g havregryn
75 g kokosmel
150 g hvedemel
3 tsk. vaniljesukker
Skyl og skær rabarber i cirka 1 cm tykke skiver.
Kom rabarberne i et ovnfast fad.
Vend rabarber med 50 g rørsukker og vaniljesukker.
Bag rabarberblandingen i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i cirka 8 minutter.
Bland blødt smør med mel, havregryn, kokosmel og 150 g rørsukker.
Ælt det godt sammen.
Tag rabarberne ud af ovnen.
Fordel crumblen over rabarberne og bag rabarber og crumble i ovnen. Skru op for 190 grader og bag kagen i cirka 30-35 minutter.
Lad kagen afkøle lidt inden servering.
Servere flødeskum eller cremefraiche til rabarbercrumble.