Hjemmelavet shawarma som araberne laver den

Har du nogensinde undret dig over, hvad forskellen egentlig er mellem shawarma og kebab? her kommer et simpelt svar.

Både shawarma og kebab er super populære retter, men de kommer fra forskellige steder. Kebab er noget, man ofte finder i Tyrkiet, mens shawarma er mere noget, araberne laver. Selvom de kan se ens ud, fordi de ofte er lavet med det samme slags kød, så er det krydderierne, der gør hele forskellen.

Shawarma er kendt for at have en masse krydderier f.x spidskommen, kardemomme og sort peber. Disse krydderier giver shawarma en rigtig god og varm smag. Kebab, derimod, har en mildere smag med færre krydderier. Og så bliver kebab ofte grillet på et spyd.

Vi elsker alle at tage ud og få en hurtig Pitabrød eller Durum med kebab.

du kan nemt lave sharma selv. Det bedste ved at lave din egen kebab eller shawarma er, at du selv vælger, hvad der skal i. Du kan bruge lam, oksekød, kylling – hvad du har lyst til. Og så kan du selv tilsætte lige det fyld i, du bedst kan lide f.x salat, tomat, agurk, majs, feta og oliven. Måske endda noget Hummus og Hjemmelavet syltet rødløg?

Når du laver marinaden til kødet, kan du bruge alle de krydderier, du elsker. Hvis du ikke har noget bestemt krydderi som sumak, så er det bare om at bruge noget andet eller måske prøve noget nyt. Det er det fede ved at lave mad selv – du bestemmer helt selv smagen.

Shawarma er super alsidig og kan serveres på mange forskellige måder, udover den klassiske pita eller durum. Har du prøvet at lave en shawarma salat? Bare læg det krydrede kød ovenpå en frisk salat med dine yndlingsgrøntsager. Eller hvad med shawarma pizza? Fordel kødet og lidt ost på en pizzabund, så er der lækker pizza. Shawarma kan også være lækkert i en wrap sammen med lidt ris og grøntsager for en mættende frokost.

Hjemmelavet kebab som araberne laver den

  • 800 g kød (lam, oksekød, kalvekød eller kylling)

  • 2 tsk. groft salt

  • 2 dl yoghurt naturel

  • saften af ½ citron

  • 1 tsk. stødt kardemomme

  • 1 tsk. stødt muskat

  • 1 tsk. spidskommen

  • 1 tsk. paprika

  • 1 tsk. stødt ingefær

  • 1 tsk. hvidløgspulver

  • 1 tsk. sumak (arabisk krydderi)

  • 1 tsk. stødt kanel

  • friskkværnet peber

  1. Skær kødet i tynde strimler og kom dem i en frysepose eller i en skål med låg.

  2. Rør yoghurten med krydderierne og citronsaft.

  3. Hæld marinaden over kødet og lad kødet marinere på køl i minimum 1 time men gerne længere fx natten over.

  4. Steg kødstykkerne i olie men fisk det først op af marinaden.

  5. Steg kødet eventuelt i mindre portioner så kødet får en god stegeskorpe. Marinaden skal du smide ud.

  6. Du kan også stege kødet i ovnen. Kom dem på spyd.

  7. Ind med dem i en forvarmet ovn (varmluft) i cirka 25-30 minutter.

Previous
Previous

Rabarbercrumble med kokos

Next
Next

Sunde romkugler med sorte bønner og dadler