Sådan laver du langtidstegt oksefilet i ovn

Langtidsstegt oksefilet er en af mine ultimative favorit at forkæle mine gæster på. Der er noget helt særligt ved at se deres glæde og forventning, når duftene fra den velsmagende oksefilet begynder at fylde rummet.

Hemmeligheden bag den perfekte oksefilet ligger i tilberedningen af oksefileten,  som bliver tilberedt ved lav varme. Resultatet er et mørt og saftigt stykke kød, der får alle til at tage endnu en portion og efterlader dem med et smil på læben.

Når jeg følger min egen opskrift, kan jeg med stolthed sige, at min oksefilet bliver mediumstegt til perfektion hver gang. Jeg tror virkelig, at nøglen er at tage sig tid til at tilberede det langsomt og omhyggeligt.

Når det kommer til servering kan jeg varmt anbefale nogen klassikere som smørstegte kartofler og tomatsalat

En god sauce som rødvinssauce eller bearnaisesauce der binder hele retten sammen. Og for at tilføje lidt grønt og farve til retten, så kan jeg anbefale Grillede grøntsager eller Ovnbagt blomkål

Der giver balance til oksefiletens saftige karaktere. Så, næste gang du ønsker at imponere dine gæster, så skal du overveje at servere en langtidsstegt oksefilet med lækkert tilbehør. Det er en simpel, men lækker måde at dele et skønt måltid med dem, du holder af.

Se også: Langtidsstegt kalvefilet

Sådan laver du langtidstegt oksefilet i ovn

  • 1,5 kg oksefilet

  • 3 spsk. brun farin

  • 1½ tsk groft. salt

  • kværnet peber

  • 1 håndfuld hvidløg

  • 1 løg

  • 1 stor gulerod

  • oksefond eller bouillon

  1. Rids fedtet i fileten.

  2. Bland farin, salt og peber sammen i en lille skål og gnid det grundigt ind i fileten.

  3. Kom fileten i en frysepose og stil den i køleskabet i mindst 30 minutter gerne længere.

  4. Tag oksefileten ud af køleskabet i god tid, da den skal have stuetemperatur.

  5. Varm en pande op ved høj temperatur og kom fedtstof på panden.

  6. Brun Oksefileten på alle sider, så fileten får en lækker stegeskorpe.

  7. Læg Oksefileten i et ovnfast fad eller i en bradepande.

  8. Kom lidt kødsaft fra posen med kød i en lille gryde og hæld 3 dl vand eller oksefond ved og kog op. Har du ikke oksefond bruger du en bouillonterning.

  9. Hæld det over oksefileten.

  10. Skær gulerødder og løg i grove tern eller skiver og kom det ved siden af oksefileten.

  11. Kom gerne en håndfuld fed hvidløg uden skal i fadet.

  12. Tænd ovnen på 80 grader anmindelig ovn.

  13. Nu skal Oksefileten hygge sig i 4 timer eller når temperaturen når 57 grader.

  14. Hæld løbende lidt stegesky over stegen.

  15. Når din oksefilet har nået en kernetemperatur på 57 grader er den færdig.

Serveringstips:   Du kan lave alt muligt lækkert til oksefileten. bagte kartofler er virkelig lækkert til en oksefilet. Ovnbagte kartofler eller andre grøntsager er også lækkert til oksefilet. Har du lyst til at servere sovs kan du lave en Rødvinssauce eller en kold Bearnaisecreme

af grøntsager kan du lave dampet bønner eller Et andet bud er grillet majskolber.

Previous
Previous

Jordbærgrød - lækker og klassisk opskrift på jordbærgrød

Next
Next

Indbagt laks med flødeost og spinat