tiramisu uden amaretto

 Tiramisu er en klassisk dessert fra Italien, og lige så mange opskrifter fra det italienske køkken, er den nem at lave.Lav evt. desserten dagen før den skal nydes. Den smager bedre næste dag. Tiramisu betyder faktisk træk mig op og man mener at Tiramisu stammer fra Toscana.Nogle opskrifter indeholder amaretto, men denne opskrift har vi undladt det. Forberedelses tid:7 min Madlavnings tid:1 time Serveringer:3 personerIngredienser:4 æggeblommer100 g sukker250 g mascarpone1 lille dl flødelady fingers5 espressokopper1 spsk sigtet kakaopulverFremgangsmådePisk æggeblommer og sukker til en luftig masse.Rør mascarpone og fløde sammen i en skål.Bland de 2 skåle forsigtigt sammen.dyp ladyfingerne i kold espressokaffe og læg dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad.Kom lidt crem ovnpå og fortsæt med ladyfingers dyppede i kaffe.Slut af med crem og et drys sigtet kakaopulver.Kom tiramisuen i køleskabet og lad den trække i en time. tip: Du kan evt. pifte din tiramisu med friske bær eller kom 1 tsk vaniljesukker i æggemassen før du pisker. 

Previous
Previous

koldhævede fødselsdagsboller til mange