koldhævede fødselsdagsboller til mange
Med denne opskrift får du nemme luftige boller til mange.
Lav dejen dagen før og nyd de bedste fødselsdagsboller.
Forberedelsestid: et døgn
madlavningstid: 15 min
serveringer: cirka 35 stk
Ingredienser:
120 g smør
1 l mælk
1 spsk salt
1 spsk honning eller sukker
1 spsk kardemomme
30 g gær
Evt. 1½ dl rosiner
18 dl hvedemel
2 sammenpisket æg
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde.
Tilsæt mælken og varm op til mælken er fingervarm.
Tag gryden af varmen.
Opløs gæren heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser men vent med melet.
Rør melet lidt efter lidt.
Rør dejen grundigt med en grydeske.
Kom gryden i køleskabet tildækket med et vådt viskestykke til dagen efter.
Tag dejen ud 2 timer før bollerne skal være færdige.
form bollerne med hænderne eller brug en grydeske. Være dog opmærksom på at dejen er meget klistret og er vansklig at forme med hænderne. fugt dine hænder under formningen, det vil hjælpe.
Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i en time.
Pensl dem med sammenpisket æg.
Bag dem ved 200 grader i 15 minutter.
[instagram-feed]
tip: smør de lækre boller evt. med smør, Nutella eller hjemmelavet rabarbermarmmelade med jordbær og æble
Disse manitoba boller er også gode