Vegansk æblemuffins - lækker muffins uden æg og smør

At lave lækre æblemuffins, der er både luftige og smagfulde, er super lækkert. Hvad der måske overrasker dig er, at du faktisk ikke behøver at bruge æg for at opnå den ønskede luftighed i dine muffins. I stedet kan du bruge et alternativt, nemlig husk.

Husk, også kendt som psylliumskal, er et naturligt og vegansk alternativ til æg i bagning. Det har den fantastiske evne til at binde dejen sammen og tilføre den nødvendige struktur, der gør, at muffinsene hæver smukt og bliver bløde. Det har også en fremragende egenskab til at absorbere væde, hvilket sikrer, at dine muffins forbliver saftige og velsmagende.

Det bedste ved at bruge husk i dine æble muffins er, at det gør dem velegnede til veganere, da de ikke indeholder æg eller andre animalske produkter. Men opskriften er ikke kun forbeholdt veganere: den har også imponeret ikke-veganere. Æblemuffinsene er blevet testet og nydt af begge grupper, og feedbacken har været fantastisk.

De, der har prøvet disse muffins, har rost dem til skyerne for deres smag og konsistens.

Bag en stor portion, for de vil hurtigt forsvinde fra tallerkenen!

Vegansk æblemuffins - lækker muffins uden æg og smør

  • 150 g hvedemel

  • 70 g havregryn

  • 75 g sukker

  • 1 spsk. husk

  • 2½ tsk. bagepulver (eller 1½ tsk bagepulver og 1 tsk natron)

  • 1 tsk. kanel

  • 1 tsk. vaniljesukker

  • ½ tsk. kardemomme

  • et drys salt

  • 2 æbler i små tern

  • ½ dl vand

  • 2 spsk. olie

  • 2 dl. sojamælk

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Skræl æblerne og skær dem i små tern.

  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.

  4. Tilsæt de resterende ingredienser i skålen med de tørre ingredienser og pisk det sammen.

  5. Smøre dine muffinsforme.

  6. Hæld dejen i muffinsforme.

  7. Bag dine muffins på midterste rille i ovn i 20-25 minutter.

Previous
Previous

Lækre Tyrkiske/arabiske osteboller

Next
Next

Hjemmelavet burgerdressing på et minut