Lækre Tyrkiske/arabiske osteboller

Vi har altid en god portion lækre osteboller i fryseren derhjemme. De her boller er inspireret af både det tyrkiske og arabiske køkken og er helt geniale til både morgenmad, som snack eller til at tage med på farten.

I Tyrkiet er det helt almindeligt at spise ostebollerne til morgenmad. Hos os gør vi det også tit, hvor vi serverer dem med friske agurker i stave, tomater i skiver og en håndfuld oliven. Det er en nem og hyggelig måde at starte dagen på, og børnene er vilde med det!

Ostebollerne er lavet med cremet fetaost, men du kan sagtens variere og bruge andre oste som mozzarella eller cheddar, alt efter hvad du er til. Det smarte er at bage en stor portion, så du altid har osteboller klar i fryseren til de travle dage. De er super nemme at fryse ned og lune igen, når der skal lidt lækkert på bordet.

Hvis du vil prøve noget andet, kan jeg også anbefale at lave koldhævet flutes eller arabisk fladbrød De er lige så nemme at lave og passer perfekt til en god morgenmad eller som tilbehør til middagen.

Prøv dig frem og se, hvad der bliver jeres nye favorit!

Lækre Tyrkiske/arabiske osteboller

  • 6 dl lunkent vand eller mælk

  • 50 g gær

  • 1 dl olie

  • 1 æggehvide (kan erstattes)

  • 1 æggeblomme (til pensling)

  • 1 spsk. sukker

  • 2½ tsk. salt

  • 15 dl hvedemel (måske mere eller mindre)

  • 200 g fetaost eller mozzarella (til fyld)

  • 1 tsk. tørret mynte (til fyld)

  • 1 lille håndfuld frisk persille (kan udelades, skal bruges til fyld)

  1. Oplæs gæren i mælken.

  2. Tilsæt salt og sukker og rør rundt.

  3. Tilsæt olie i gærblandingen.

  4. Tilsæt melet lidt ad gangen indtil din dej ikke klistre på dine fingre.

  5. Ælt dejen godt og lad dejen hæve tildækket i en time.

  6. Del dejen i mindre stykker (hver bolle skal veje cika 50 gram)

  7. Form hver stykke dej til runde bolde og dernæst tryk dem lidt flade med hænderne.

  8. Bland ost, tørret mynte og finthakket persille i en lille skål og bland det godt sammen.

  9. Kom 1 spiseskefulde osteblanding i hver bolle og saml dejen rundt om osteblandingen.

  10. Du bestemmer selv, hvordan dine boller skal se ud.

  11. Kom ostebollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 minutter.

  12. Pensl dem med en æggeblomme og drys dem med sesamfrø.

  13. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Previous
Previous

Tyrkisk linsesuppe - lækker suppe fra tyrkiet

Next
Next

Vegansk æblemuffins - lækker muffins uden æg og smør