Vegetar bolognese
Nyd en lækker vegetarisk bolognese, som selvfølgelig serveres med din yndlings pasta eller spaghetti og en masse friskrevet parmesan. I denne version har jeg erstattet det hakkede kød med linser, og du vil blive overrasket over, hvor lidt forskel du faktisk kan smage.
Jeg har valgt at fokusere på friske råvarer frem for plantefars for at skabe en dybere og mere autentisk smagsoplevelse, der nærmer sig den klassiske bolognese. Denne vegetariske bolognaise er et fremragende valg for dig, der søger et vegansk alternativ til en velkendt favorit.
Vegetar bolognese
1 løg
4 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
200 g grønne eller røde linser
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
4 dl vand
2 terninger grøntsagsbouillon
1 tsk. tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
1 sk. mild paprika½ tsk. chilipulver
salt og friskkværnet peber
1 bdt frisk basilikum
friskrevet parmesan
Hak løg og hvidløg fint.
Svits løg og hvidløg i 2 minutter i lidt olie.
Skær gulerødder og selleri i små tern og kom det i gryden. Lad det svtse i to minutter.
Tilsæt røde linser og krydderier og rør rundt i gryden.
Tilsæt så hakkede tomater, tomatpasta, eventuelt 1dl rødvin, vand og bouillonterning.
Kog op og skru ned for varmen.
Rør rundt og læg låg på.
Lad kødsovsen simre i 20 minutter, hvor du røre i gryden undervejs ved lav/middel varme.
Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber.
Hak basilikum fint og vend det i kødsovsen.