Vegetar moussaka - Den bedste opskrift

På  madsynet.dk vil jeg gerne dele min opskrift på en lækker vegetarisk moussaka med dig. Denne variation af den klassiske græske ret vil tage dine smagsløg med på en spændende rejse gennem middelhavets aromatiske smagsoplevelser.

I moussakaen har jeg brugt grøntsager som aubergine, peberfrugt og kartofler. Auberginerne og kartoflerne  skæres i tynde skiver og bages  i ovnen . Til vegetarsaucen har jeg tilsat hvidløg løg tomater, linser og krydderier. En af de største fordele ved min vegetariske moussaka er dens alsidighed. Du kan tilpasse opskriften efter dine egne præferencer og tilføje ekstra grøntsager efter smag. Hvis du ønsker en plantebaseret version, kan du erstatte ostesaucen med en vegansk ost og mælk.

Udover at være en lækker smagsoplevelse er min moussaka også sund og næringsrig. Aubergine er rig på antioxidanter og fibre, der er gavnlige for fordøjelsen og generel sundhed. De friske grøntsager tilføjer også en bred vifte af vitaminer og mineraler til retten.

Vegetar moussaka - Den bedste opskrift

  • 500 g kartofler
  • 1 aubergine
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt
  • 2 dl røde linser
  • 3 dl vand
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 bouillonterning
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • 2 spsk smør ((til ostesauce))
  • 2 spsk hvedemel ((til ostesauce))
  • ½ l mælk ((til ostesauce))
  • 150 g revet ost ((til ostesauce))
  • revet muskat ((til ostesauce))
  • salt og peber ((til ostesauce))
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skær kartofler og auberginer i skiver.
  3. Skyl auberginerne under koldt vand og fordel aubergine skiver på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys skiverne med lidt groft salt ( saltet trækker væden og den bitre smag ud af auberginerne). Lad dem trække i 20 minutter og dub dem dernæst tørre med køkkenrulle.
  4. hak løg og hvidløg fint og Skær peberfrugten i tern.
  5. Svits løg og hvidløg i lidt olie i et par minutter.
  6. Tilsæt dåserne med de hakkede tomater, peberfrugt, linser, vand, bouillonterning og krydderier i gryden.
  7. Lad saucen simre i 20 minutter.
  8. Smag saucen til med salt og peber.
  9. tilsæt grøntsagsskiverne på 2 bageplader bellædt med bagepapir. Hæld lidt olivenolie ud over grønsagerne på bagepladen og bag dem møre i ovnen i cirka 15-20 minutter. De må gerne ligge ovenpå hinanden, de skal bare blive møre.
  10. Nu skal vi lave ostesaucen: Smelt smørret ved mide varme og Tilsæt hvedemel og pisk det godt.
  11. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant så saucen ikke klumper.
  12. Bliv ved indtil saucen tykner lidt eller du opnår den ønskede konsistens.
  13. Tilsæt ost og rør rundt.
  14. Smag saucen til med salt, peber og muskat.
  15. Nu skal vi samle retten.
  16. Læg kartoffelskiver i bunden af et ovnfast fad.
  17. Ovn på kartofler laver du et lag auberginer.
  18. Fordel vegetarsaucen over kartofler og auberginer.
  19. Afslutningsvis hælder du ostesaucen over vegetarsauce.

Previous
Previous

Citronsorbet - opskrift på en hjemmelavet citronsorbet

Next
Next

Aloo gubi - lækker indisk vegetarret med kartofler og blomkål