Æbletrifli - lækker opskrift på æbletrifli med nødedrys og flødeskum

Æbletrifli er en virkelig lækker traditionel dansk dessert med æbler, ristede nødder og flødeskum. Den er sød lækker  og forfriskende. Det bedste ved desserten er, at den er super nem at lave med få ingredienser.

For at lave æbletrifli skal vi bruge tre vigtige elementer: æblemos, nøddeknas og flødeskum. Æblemosen giver en sød, syrlig og frisk smag. Nøddeknaset tilføjer noget sprødt og nøddeagtigt, og flødeskummet er luftigt og cremet.

Æbletriflien  kan du tilpasse den efter din smag. Du kan bruge forskellige nødder fx valnødder, mandler eller hasselnødder eller tilføje krydderier som kanel eller vanilje for at ændre smagen.

Æbletrifli er en perfekt dessert til enhver lejlighed. Du kan servere den i dessertglas eller skåle  for at gøre den endnu mere indbydende. Og hvis du vil forkæle dig selv lidt, kan du drysse revet chokolade på toppen.

Så næste gang du har lyst til noget en lækker dessert, prøv at lave æbletrifli. Det er nemt at lave, lækkert og vil glæde dine gæster.

Æbletrifli - lækker opskrift på æbletrifli med nødedrys og flødeskum

  • 4 æbler

  • 3 spsk. sukker

  • 1. tsk vaniljesukker

  • 1 dl vand

  • 1 tsk. citronsaft

  • 140 g nødder (fx mandler og hasselnødder)

  • 1½ tsk. vaniljesukker

  • 50 g sirup

  • 25 g smør

  • ½ l piskefløde

  1. Skræl æbler og skær den i små tern.

  2. Kom æbler, sukker, vaniljesukker, vand og citronsaft i en gryde og bring dem i kog og lad dem koge indtil æblerne er møre. Det tager cirka 30 minutter.Sørg for at have låget til gryden på skrå undervejs, så vandet ikke fordamper under kogningen.

  3. Hak nødderne groft.

  4. Smelt smørret på en varm pande og tilsæt nødder og havregryn.

  5. Tilsæt sirup og vaniljesukker og rør godt rundt.

  6. Rist nødderne ved middel varme under omrøring indtil din crunc har fået en gylden farve. Det tager cirka 5-10 minutter.

  7. Kom nøddecrunc på et stykke bagepapir og lad det køle af.

  8. Køl æblemosen ned.

  9. Pisk fløden let.

  10. Fordel noget af æblemosen i dessertglas og dernæst crunc og til sidst flødeskum. Afslutningsvis slutter du af med at pynte æbletriflien med lidt nøddecrunc.

  11. Pynt eventuelt med lidt bær.

Previous
Previous

Rugbrødschips - lavet i airfryer

Next
Next

Vandbakkelser med fløde og kagecreme - Lækre fastelavnsboller med klassisk fyld