Bagte rodfrugter i airfryer
Jeg har fundet den ultimative måde at tilberede rodfrugter på. Og nej, det er ikke i ovnen, som du måske ville tro. Jeg er officielt hoppet med på airfryer-bølgen, og mine rodfrugter har aldrig smagt bedre!
Før i tiden tænkte jeg , at den eneste vej til perfekt tilberedte rodfrugter var gennem ovnen med masser af olie, tålmodighed, og en god portion held med ikke at brænde dem på. Men alt det ændrede sig, da jeg besluttede mig for at give min airfryer en chance. Og lad mig bare sige, det er overraskende godt.
Hvorfor tilberede Rodfrugter i din airfryer?
Når det kommer til at lave mad, og især de aftener, du bare har lyst til noget godt – men uden at bruge mange timer i køkkenet – så er airfryeren altså noget af det bedste, jeg har stødt på. Især for os, der er vilde med rodfrugter.
Tænk på en helt almindelig dag. Du kommer træt og sulten hjem, måske fra studie eller job, og tanken om at skulle stå i køkkenet i en evighed er ikke super tiltalende. Men så husker du på din airfryer. Og boom! Problemet løst.
At tilberede rodfrugter i en airfryer er genialt af flere årsager. For det første er det bare mega nemt. Et par gulerødder, pastinakker og søde kartofler – skær dem i skiver, en smule olie og dine yndlings krydderier, og så er du klar til at tilberede dem i din airfryer. Du behøver ikke engang forvarme airfryeren, som du skal med ovnen. På under 30 minutter har du de mest fantastiske, sprøde rodfrugter, du kan forestille dig. Og de er faktisk ret sunde. I stedet for at drukne dine grøntsager i olie, så kræver det bare en lille smule for at få dem dejligt sprøde i airfryeren. Det betyder mindre fedt og flere point til dig på sundhedsskalaen.
Ikke nok med det, så er oprydningen bagefter virkelig nemt. De fleste airfryer kurve kan du bare smide i opvaskemaskinen eller give en hurtig skyl, og så er du færdig. Du sparer så meget tid, og hvem elsker ikke det?
Serveringsforslag
Da jeg sidst havde gæster, valgte jeg at servere bagte rodfrugter som en del af et rigtig hyggeligt måltid. Til fik vi saftige kyllingefrikadeller og en frisk, sund broccolisalat, som sammen med rodfrugterne skabte et farverigt og indbydende måltid. Det var en kombination, der faldt i god jord hos alle omkring bordet, og de forskellige smage og teksturer komplimenterede hinanden på bedste vis.
Men der er så mange andre fantastiske måder, man kan nyde disse bagte rodfrugter på. En anden gang serverede jeg dem ved siden af en Helstegt kylling. Den måde, hvorpå rodfrugternes let krydrede smag spillede sammen med kyllingens saftighed, var intet mindre fantastisk. Det er en klassisk ret, der aldrig slår fejl, og som altid får folk til at spise med stor appetit.
Rodfrugterne fungerer også fremragende som snack. Jeg laver dem ofte, når jeg har lyst til noget nemt og sundt at knase i. De er fantastiske, når de bliver dyppet i en lækker dip, som for eksempel en hjemmelavet hummus eller en cremet haydari.
Tjek mine andre airfryer-opskrifter ud på bloggen f.x Saltmandler i airfryer og sprøde kyllingenuggets
Er du interesseret i flere airfryer-opskrifter eller søger inspiration til sunde og nemme måltider? Så husk at følge mig på Instagram , hvor jeg deler daglige tips, tricks og lækre opskrifter med dig.
Du skal bruge:
k blandede odfrugter
2 spsk. olivenolie
1 tsk. timian
salt og friskkværnet peber
Sådan laver du bagte rodfrugter i airfryer
I en skål blander du rodfrugter i siver med olivenolie, timian salt og peber.
Kom rodfrugterne i din airfryer kurve og bag rodfrugterne ved 200 grader i cirka 25 minutter. Rør i den undervejs.
Jeg håber du kan lide opskriften, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.