Indisk biryani med kylling
I går havde jeg den mest fantastiske aften, hvor jeg inviterede min familie over til iftar (måltidet hvor fasten brydes). På menuen var der indisk Biryani med kylling, og det blev en utrolig hyggelig dag. Jeg besluttede mig for at gøre lidt ekstra ud af det og tilføjede et par andre retter, men Biryani'en var uden tvivl højdepunktet. Det var fantastisk at se alle nyde maden så meget, at de spiste, indtil der ikke var mere. At se alle de tomme tallerkener bagefter? Det var den bedste følelse.
hvad er biryani
Biryani er en fantastisk one pot ret med ris, og du kan bruge enten kylling, okse, lam, eller bare en masse grøntsager, Hvis du foretrækker at gå vegetarisk. Det der gør indisk Biryani speciel, er krydderierne – kardemomme, nelliker, kanel – som giver en smag og en duft, der er helt i top. Det er en af de retter, der får dit køkken til at dufte, så du næsten ikke kan vente med at spise.
Det kan virke lidt udfordrende at lave iyani på grund af alle de forskellige krydderier. Men det er faktisk ikke så svært. Det handler om at følge opskriften og være åben for at prøve noget nyt. Og det bedste ved Biryani er? Du kan lave det med lige de, råvare du er i humør til. Det er en super fleksibel ret.
De nødvendige ingredienser til en autentisk indisk Biryani med kylling kan som regel findes i dit lokale supermarked. For den helt autentiske oplevelse anbefales et besøg hos en grønthandler, hvor du kan opstøve de specielle krydderier. Denne Grønthandler er et besøg hver.
Serveringsforslag
Er du vild med at udforske endnu mere lækker mad? Så skal du følge Madsynet på Instagram. Her finder du et væld af inspirerende billeder, der kan motivere dig til at prøve nye retter og tilføje endnu flere smagsoplevelser til din mad.
Se også opskriften på Butter chicken og Chicken korma
Du skal bruge:
600 g kyllingebryst eller lår (til marinade)
1 dl yoghurt naturel eller græsk yoghurt (til marinade)
1 tsk. koriander stødt (til marinade)
1 spsk. garam masala (til marinade)
1 tsk. gurkemeje (til marinade)
1 tsk. chilipulver (til marinade)
2 spsk. citronsaft (til marinade)
1 kanelstang
4 hele kardemommefrø
3 hele nilleker
2 løg
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
lidt revet ingefær (kan udelades)
2 spsk. tomatpuré
300 g basmatiris
vand til det dækker
Sådan laver du indisk biryani med kylling
Marinere kyllingen natten over eller mindst en time.
Kom kylling og marinade i et ovnfast fad og steg det ved 200 grader i cirka 25 minutter. Kyllingekødet skal ikke være færdigstegt, da kylling bliver blandet med krydderier og ris på et senere tidspunkt.
Knus kanel, kardemomme og nilleker i en morter.
Skær løg i tynde ringe eller i strimler.
Hak hvidløg, ingefær og chili fint. Chili og ingefær kan nemt udelades.
Kog risene.
Svits løg til de bliver gyldne, det tager cirka 10 minutter.
Tilsæt laurbærblade, chili og ingefær i gryden og lad det svitse i 2 minutter.
Tilsæt tomatpuré og krydderier i 30 sekunder eller til det dufter i hele køkkenet.
Tilsæt kylling og marinaden i gryden.
Kog retten op og skru dernæst ned for varme på det næst laveste blus.
Lad din biryani simre i 10 minutter.
Tilsæt ris og vand og lad din indiske biryani koge til risene er møre.
Jeg håber du kan lide retten, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.