Blåbær tiramisu

Leder du efter en nytårsdessert, der både ser fantastisk ud og smager himmelsk, uden at det kræver en hel dag i køkkenet? Blåbær tiramisu er lige det, du leder efter. Denne nemme og lækre dessert vil imponere dine gæster og gøre det nemt for dig at lave en virkelig lækker dessert. Den er flot at se på, fyldt med smag og uden alkohol, så både voksne og børn kan nyde den.

Hvorfor skal du lave Blåbær tiramisu

Vil du gerne spare tid i køkkenet og stadig servere en  dessert der imponere? Blåbær tiramisu kan forberedes dagen før eller tidligere på dagen. Det giver dig mere tid til at hygge med dine gæster, mens desserten passer sig selv i køleskabet.

De forskellige lag består af ladyfingers dyppet i kaffe, blåbærkompot og en luftig mascarpone creme. Disse lag giver en kombination af lækre smage – sødme og lidt bitterhed fra kiksene, sødme og lidt syrlighed fra blåbærrene og en cremet konsistens fra mascarpone cremen. Og fordi den italienske dessert er nem at lave, kan børnene også være med til at samle desserten.

serverinstips

Der er mange måder at servere blåbær tiramisu på:

Prøv at rive lidt citronskal henover for at give desserten et ekstra friskt pift.

Servér tiramisu i små portionsglas – det ser både flot ud og er praktisk.

  Pynt desserten med friske bær eller lidt hakket chokolade for det sidste touch. 

Hvis du mangler flere idéer til nytårsdesserter, kan jeg anbefale:

Æbletrifli med nøddedrys

Hvid chokolademousse eller en snickerskage

Alle disse desserter er nemme at lave og perfekte til en festlig aften.

Prøv blåbær tiramisu som et frisk pust til din nytårsmenu, eller lav den som en hyggelig afslutning på en hvilken som helst middag. Det er nemt, lækkert og altid populært.

Hvis du kan lide opskriften så følg gerne madsynet på

Instagram

Til 6 personer skal du bruge:

  • 1 dl færdigbrygget kold kaffe

  • 200 g friske eller frosne blåbær

  • 50-100 g sukker

  • saft af ½ citron

  • 1 tsk. vaniljesukker

  • 250 g mascarpone

  • 100 g sukker

  • saft og revet skal af en citron

  • 1 tsk. vaniljesukker

  • 2½ dl piskefløde

  • En pakke ladyfingers (ca. 150-200 g)

  • Friske blåbær og revet citronskal til pynt

Sådan laver du blåbær tiramisu

  1. Bryg en kop kaffe og kom 1-2 dl i køleskabet

  2. Kog blåbær, sukker, vanilje og citronsaft sammen indtil blåbærerne er møre. Det tager cirka 5-7 minutter.

  3. Hæld kompotten gennem en sigte, Hvis du ønsker en glat kompot.

  4. Kom kompotten i køleskabet.

  5. Når kompotten bliver kold pisker du piskefløden til let flødeskum.

  6. Bland flødeskum, mascarpone, sukker, citronskal, citronsaft og vaniljesukker i en skål.

  7. Dyp ladyfingers hurtigt i kaffeblandingen, så de bliver fugtige, men ikke opløst.

  8. Læg et lag ladyfingers i bunden af et fad eller portionsglas.

  9. Fordel halvdelen af blåbærkompotten ovenpå og derefter halvdelen af mascarpone cremen.

  10. Gentag med endnu et lag ladyfingers, blåbærkompot og mascarpone creme på toppen.

  11. Dæk desserten til og stil den på køl i mindst 2 timer.

  12. Lige inden servering pyntes med friske blåbær og revet citronskal.

Jeg håber du kan lide opskriften, lad mig høre i kommentarerne hvad du synes om den.

Previous
Previous

Asiatisk salat

Next
Next

Baba ganoush