Chokoladekage i kop - lynkage på 3 minutter

Vi har tidligere forsøgt at lave kagen, det gik ikke så godt. Kagen havde en underlig konsistens, og den smagte ikke særlig godt. Men nu har vi forsøgt igen og resultatet blev virkelig godt.Du skal være opmærksom på, at der er forskel på mikroovne, så du må prøve dig frem. Kagen blev færdigbagt efter halvanden minut i vores mikroovn. Og det tager faktisk kun halvanden minut at røre dejen sammen, så 3 minutter er der kage.

  • 2 spsk hvedemel

  • 2 spsk sukker

  • 1 spsk usødet kakao

  • ½ tsk vaniljesukker

  • ½ tsk bagepulver

  • 1 æg

  • 1 spsk mælk (kan erstattes af vand, kaffe eller juice)

  • 1 spsk olie eller smeltet smø

  • 10 g chokolade eller chokoladeknapper

  1. Smelt smøret, hvis du vælger at bruge smør.

  2. Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker og bagepulver sammen i en kop.

    tilsæt mælken.

  3. Bland det hele sammen til en ensartet dej.

  4. Hak chokoladen groft og kom den i dejen. Rør rundt.

  5. stil koppen i mikroovnenved fuld varme (700w) i et minut.

  6. His kagen ikke er færdig efter et minut giver du den 10 - 15 sekunder af gangen indtil den ikke er flydende på toppen.

  7. Stik kagen med en gaffel eller en tandstik, hænger der dej ved er kagen ikke færdigbagt.

Previous
Previous

Rødkålssalat med vindruer, valnødder og appelsin

Next
Next

Mexicansk lasagne - lækker opskrift på lasagne