Mexicansk lasagne - lækker opskrift på lasagne
Jeg elsker at kombinere forskellige køkkener, og denne mexicanske lasagne er et hit hjemme hos os. Selvom man ikke spiser denne lasagne i Mexico, har jeg forenet de to køkkener på en tallerken. Jeg bruger normalt lasagneplader, men du kan også bruge nachos eller tortillas som fyld i mexicansk lasagne. Det hele smager fantastisk, og du kan justere styrken efter smag og behag. Prøv denne opskrift, hvis du vil have noget nyt og spændende til aftensmaden. Det er nemt at lave og altid en favorit hos gæsterne. Nyd en fusion af mexicanske og italienske smage med min opskrift på mexicansk lasagne. Se også Opskrift på Mexicanske madpandekager med kylling
2 tsk spidskommen
1 tsk chiliflager
½ tsk røget paprika
1 tsk mild paprika
1 tsk stødt koriander
2 løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
2 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
2 gulerødder, revet
3 stængler bladselleri, revet
1 peberfrugt i tern
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpuré (140 g)
2 dl vand
1 bouillonterning
1 dåse kidneybønner
2 tsk oregano
salt og peber
lasagneplader
150 g revet cheddar
Vask grøntsagerne, rens dem og skær dem i små tern eller hak dem i din minihakker. Du kan også rive dem i kødsovsen.
Tilsæt løg, hvidløg og grøntsager i olienolie i gryden og sauter grøntsagerne i 4 minutter ved middel varme.
tilsæt spidskommen, chiliflager, paprika og røget paprika i gryden.
Svits krydderier under omrøring indtil hele køkkenet dufter skønt.
Tilsæt oksekødet og tomatpuré og brun det godt af i cirka 3 minutter.
Hæld vandet fra bønnerne og tilsæt dem til retten sammen med hakkede tomater, tomatpuré, vand, bouillonterning og oregano.
Lad retten simre mindst i 30 minutter gerne længere.
Smag retten til med salt, peber og oregano.
Saml lasagnen i et ovnfast fad ved at komme skiftevis sauce og lasagneplader.
Slut af med et lag revet cheddar.
Bag lasagnen i ovnen ved i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 25-30 minutter.
Serveres gerne med jalapenos, guacamole eller avocado, revet ost og tortillachips til lasagnen.